Κρήτη

«Ο Αδερφός Μου»: Η Κρητικιά Αλεξάνδρα Μανουσάκη μιλάει για την ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη  

Η παραγωγός και εμπνεύστρια μιλάει για την ταινία που έγινε viral

Μέσα σε ελάχιστες ώρες κατάφερε να γίνει viral η ταινία μικρού μήκους του πολυβραβευμένου Χανιώτη σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη και της Ελληνοαμερικανίδας Αλεξάνδρας Μανουσάκη.

Η συγκινητική ταινία μικρού μήκους, η οποία έχει «γυριστεί» στους δρόμους των Χανίων, αναδεικνύει το πόσο αφιλόξενες είναι οι Ελληνικές πόλεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η Κρητικιά Αλεξάνδρα Μανουσάκη, η οποία, τα τελευταία χρόνια, έχει μετακομίσει από τη Νέα Υόρκη στα Χανιά μίλησε για το δικό της βίωμα που την ώθησε στο να δημιουργήσει τη συγκεκριμένη ταινία και - λίγο έως πολύ - να επηρεάσει τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

«Με ένα βίντεο δεν θα αλλάξουν όλα αυτά, αρκεί να ανοίξει μία συζήτηση» τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με αναπηρία ανέφερε η ίδια η σε τηλεοπτικό σταθμό Αλεξάνδρα Μανουσάκη.

Όπως ανέφερε: «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αμερική και πάντα όταν ερχόμουν τα καλοκαίρια στην Ελλάδα, έβλεπα μία διαφορά στο πώς αντιμετωπίζονται τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην Ελλάδα. Αυτό το σκεφτόμουν επειδή έχω μία αδερφή με ειδικές ανάγκες. Κάπως έτσι ξεκίνησε το σκεπτικό, να δημιουργηθεί ένα βίντεο και να καταδείξει ότι, εάν μετακινείσαι με αναπηρικό αμαξίδιο δεν μπορείς να κάνεις μία δουλειά, να περάσεις το δρόμο».

Δείτε την Αλεξάνδρα:

Δείτε ξανά τη συγκλονιστική ταινία:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια