Κρήτη

Στα ύψη η επισκεψιμότητα στην Κνωσό, αλλά… στο «μείον» η Φαιστός

Η κίνηση στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους τον Αύγουστο

Αύξηση παρουσιάζει η κίνηση στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους της Ελλάδας, κατά το μήνα Αύγουστο του 2018.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), σημειώθηκε αύξηση 3,9% στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία, ενώ αύξηση ύψους 9,1% καταγράφηκε στον αριθμό των επισκεπτών σε αρχαιολογικούς χώρους, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2017.

Αξίζει να σημειωθεί και η αύξηση στον αριθμό των ελεύθερων επισκεπτών. Αναλυτικότερα, οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου στα μουσεία της χώρας αυξήθηκαν κατά 0,7% και ο αριθμός των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους παρουσίασε αύξηση 20,2%.

Τι συμβαίνει στην Κρήτη;

Η εικόνα για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης είναι άκρως ενθαρρυντική.

Και αυτό γιατί, για παράδειγμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Ηράκλειο, παρουσιάστηκε αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών, ύψους 18,6%, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2017.

Ενώ, αύξηση ύψους 31,1% έχει καταγραφεί και στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού - με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 160.000, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον αριθμό των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού, όπου παρατηρήθηκε μείωση ύψους -6,5%.

Το παραπάνω τονίζει και την αναγκαιότητα της περεταίρω ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Φαιστού ως ένας (ακόμη) αξιόλογος χώρος πολιτισμού στο νησί μας.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη δημοσίευση της ΕΛΣΤΑΤ ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια