Κρήτη

«Πρωταθλήτρια» πόλη της Κρήτης, στη μη χρήση ζώνης

Τι έδειξαν έλεγχοι για παραβάσεις σε όλη την επικράτεια

Eλέγχους σε 6.713 οχήματα από τις 3 έως 9 Δεκεμβρίου -δίνοντας προτεραιότητα στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση- πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε όλη την επικράτεια.

Μάλιστα η Κρήτη ανήκει στις περιοχές στις οποίες η παραβατικότητα «χτύπησε» κόκκινο.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Αττικής (287), της Ακαρνανίας (76), της Θεσσαλονίκης (60), της Φθιώτιδας (50), Αχαΐας (45) και Χανίων (42).

Κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν έλεγχοι από 698 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Το στοχευμένο πρόγραμμα «παράβαση της εβδομάδας», σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία: «Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας. Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων .Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια