Καιρικό... κοκτέιλ με βροχές, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια

Κρήτη
Καιρικό... κοκτέιλ με βροχές, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόγνωση του καιρού για την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, περιμένουμε σήμερα .

Τα φαινόμενα στο Αιγαίο θα είναι τοπικά έντονα. Χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως από τις απογευματινές ώρες, και ιδιαίτερα στη Θράκη. Παγετός θα εκδηλωθεί τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 5 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 8, αλλά στις Νότιες Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, ενώ στο Λιβυκό πέλαγος θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 μποφόρ. Σταδιακά πάντως από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και μέχρι αργά το βράδυ οι εντάσεις τους δε θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ. πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ. Παγετός θα εκδηλωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ για την Τρίτη:

 Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Στην Κρήτη δυτικοί, βορειοδυτικοί 5-7 μποφόρ και από το βράδυ πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News