Ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα - Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

Κρήτη
Ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα - Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, - Το θερμόμετρο θα κάνει «βουτιά» έως και πέντε βαθμούς - Έκτακτη ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Την πτώση θα προκαλέσουν ψυχρές αέριες μάζες, οι οποίες θα «εισβάλλουν» στη χώρα από το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών για το καιρό, η θερμοκρασία, από κανονικά για την εποχή επίπεδα που είναι σήμερα, θα πέσει πολύ και θα διατηρηθεί χαμηλά μέχρι την Πέμπτη.

Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Βόρεια Ελλάδα σε χαμηλό υψόμετρο, κατά βάση όμως τα φαινόμενα θα είναι ασθενή.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ αναφέρει ότι αναμένονται αύριο καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και νότια αλλά και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Από 2 έως 9 βαθμούς το θερμόμετρο στη Θεσσαλονίκη και βορειοδυτικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ.

Το βίντεο δείχνει προγνωστικούς χάρτες για την πορεία των αερίων μαζών στην Ευρώπη μέχρι και το Σάββατο 15/12. Με αποχρώσεις του μπλε διακρίνονται οι ψυχρές αέριες μάζες που κινούνται προς τη χώρα μας.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο προειδοποιεί

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο στο νοτιοδυτικό Κρητικό οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 7 έως 8 Μποφόρ.

Στο νοτιοδυτικό Κρητικό θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί 8 έως 9 Μποφόρ.

Στο Δυτικό Κρητικό οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως 8 Μποφόρ.

Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 8.

Στο ανατολικό Κρητικό θα πνέουν δυτικοί 8 έως 9 Μποφόρ.

Στο νοτιοανατολικό Κρητικό (Ιεράπετρα), οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί - νοτιοδυτικοί 8 έως 9 Μποφόρ.

Το Λιμεναρχείο προειδοποιεί, όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφλαείας των σκαφών τους.

Τέλος, γίνεται γνωστό ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το πρωσικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Περισσότερες πληροφορίες στα καθημερινά τακτικά Δελτία Καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ: www.emy.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News