Άστατος ο καιρός στην Κρήτη - Σε ποια περιοχή θα εκδηλωθούν επικίνδυνα φαινόμενα

Κρήτη
Άστατος ο καιρός στην Κρήτη - Σε ποια περιοχή θα εκδηλωθούν επικίνδυνα φαινόμενα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτική πρόγνωση για όλους τους νομούς

Μετά την παροδική άνοδο της θερμοκρασίας και την ηλιοφάνεια οι νεφώσεις και οι βροχές έκαναν και πάλι αισθητή την παρουσία τους στην Κρήτη.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteo.gr. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες, ενώ σταδιακά και μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα προβλέπει ο καιρός για την Κρήτη την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ της Κυριακής τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αισθητό θα είναι το κρύο στο Ηράκλειο και από τη νέα εβδομάδα αφού το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου μόνο το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα με πιο ψυχρή μέρα την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου με το θερμόμετρο να δείχνει από 9 έως 18 βαθμούς.

Προειδοποίηση έκτακτων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που ενδέχεται να εκδηλωθούν σε οποιαδήποτε περιοχή του νομού Χανίων, έχει εκδώσει το meteo.gr, το επίσημο site του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η προειδοποίηση αφορά τις επόμενες 24 ώρες και σκοπός της είναι να προειδοποιήσει τους επισκέπτες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να εκδηλωθούν.

Η θερμοκρασία στα Χανιά μέχρι και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου θα κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου με πιο κρύα μέρα – και εδώ – την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός την επόμενη εβδομάδα στο Ρέθυμνο με πολλά «σκωτσέζικα ντους».

Σήμερα Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες «μαστιγώνουν» τον νομό, την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου ο καιρός εμφανίζει πρόσκαιρη βελτίωση για να χαλάσει ξανά την Τρίτη με ασθενείς βροχές και πάλι.

Την Τετάρτη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι στους 13 βαθμούς Κελσίου ωστόσο Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο ο καιρός επιδεινώνεται και πάλι με ασθενείς βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Άγιος Νικόλαος

Σαν να βρίσκεται… σε άλλο νησί μοιάζει η ανατολική Κρήτη και συγκεκριμένα ο Άγιος Νικόλαος αφού χειμώνα – καλοκαίρι είναι σταθερά ο πιο ζεστός νομός σε όλο το νησί!

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, σήμερα Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, που επικρατεί κακοκαιρία σε όλη την Κρήτη, στον Άγιο Νικόλαο το θερμόμετρο θα φτάσει μέχρι και τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή μείωση και ασθενείς βροχές για να ξανανέβει στους 20 βαθμούς την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News