Στις «Αντιθέσεις» τα νέα δεδομένα στην τεχνολογία & την επιστήμη του πολέμου

Κρήτη
Στις «Αντιθέσεις» τα νέα δεδομένα στην τεχνολογία & την επιστήμη του πολέμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εκπομπή σε απευθείας σύνδεση ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Μέριλαντ Θεόδωρος Καρυώτης

Αυτή την Παρασκευή στις 22.00 στις «Αντιθέσεις»: Οι νέες γεωστρατηγικές ισορροπίες στην Περιφέρεια της Ευρασίας και οι συνέπειες αυτών στην Ελλάδα.

Τα νέα δεδομένα στην τεχνολογία και την επιστήμη του πολέμου. Ο  ανταγωνισμός για τα εγγύς ευρασιατικά ύδατα δημιουργεί νέα δεδομένα στη γεωπολιτική αλλά και νομική υπόσταση εννοιών όπως είναι τα χωρικά ύδατα και η ΑΟΖ, σε συνδυασμό με την τήξη των αρκτικών πάγων και τη δημιουργία της BRI (Belt and Road Initiative), το νέο Δρόμο του Μεταξιού και τον ενεργειακό πλούτο που αυξάνει αποφασιστικά τον ρόλο της Ανατολικής Μεσογείου στο διεθνές σύστημα.

Καλεσμένος ο Καθηγητής  Διεθνούς Γεωγραφίας και Συστημικής Γεωπολιτικής Ανάλυσης των Σύγχρονων Οπλικών Συστημάτων στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και διδάκτορας Γεωγραφίας της Ασφάλειας στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Γρίβας.

Στην εκπομπή παρεμβαίνει από την Ουάσιγκτον, σε απευθείας σύνδεση, ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Μέριλαντ Θεόδωρος Καρυώτης, που θεωρείται και ο «πατέρας» της Ελληνικής ΑΟΖ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News