Υπόθεση Γιακουμάκη: Ελεύθεροι και οι «7» - Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη

Κρήτη
Υπόθεση Γιακουμάκη: Ελεύθεροι και οι «7» - Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απολογήθηκαν οι 7 νεαροί Κρητικοί για την υπόθεση Γιακουμάκη

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να φτάσει στο ακροατήριο η υπόθεση για τις επιθετικές συμπεριφορές που φέρεται να δεχόταν από συμφοιτητές του στα Ιωάννινα, ο αδικοχαμένος Ρεθυμνιώτης, Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Σήμερα Τρίτη μετέβησαν στον ανακριτή Ιωαννίνων οι 7 Κρητικοί, οι οποίοι κατηγορούνται για πρόκληση σωματικών βλαβών στον αείμνηστο Γιακουμάκη ενόσω εκείνος βρισκόταν σε ζωή. Άπαντες οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο μετά τις απολογίες τους.

Πλέον, μετά και την περάτωση της κύριας ανάκρισης για την επίμαχη υπόθεση, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστεί δικάσιμος, η οποία -σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» και το neakriti.gr, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, κ. Δημήτρης Μπούκας- αναμένεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2019.

Ας σημειωθεί ότι η δίκη θα γίνει στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι 7 νεαροί που βρέθηκαν σήμερα στο ανακριτικό γραφείο έχουν κρητική καταγωγή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεαροί κατάγονται από Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά. Η διαδικασία των απολογιών διήρκησε περίπου 3 ώρες και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι οι νεαροί απολογήθηκαν σήμερα για πρόκληση σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του αδικοχαμένου Βαγγέλη. Εξάλλου, σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και για παράνομη βία, ωστόσο, η εν λόγω πράξη έχει παραγραφεί.

Σ΄ αυτό το σημείο αξίζει να επισημάνουμε ότι η υπόθεση για την οποία απολογήθηκαν σήμερα οι συμφοιτητές του Γιακουμάκη, δεν σχετίζεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, η οποία δεν έχει προσωποποιηθεί ακόμη από τις αρμόδιες Αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News