«Jackal Stone»: Στην Κρήτη Αμερικανοί κομάντος για τη μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική άσκηση

Κρήτη
«Jackal Stone»: Στην Κρήτη Αμερικανοί κομάντος για τη μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική άσκηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη αντιτρομοκρατική άσκηση σε Σούδα και Ηράκλειο

Μία μεγάλη αντιτρομοκρατική άσκηση διεξάγεται στην Κρήτη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική άσκηση που έχει διεξαχθεί ποτέ σε ελληνικό χώρο και θα πραγματοποιηθεί στα λιμάνια της Σούδας και του Ηρακλείου.

Η άσκηση ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ενώ τη γενική ευθύνη έχει η αμερικανική διοίκηση Σούδας και από ελληνικής πλευράς επικεφαλής είναι η Ελληνική Αστυνομία.

Τρομοκρατική ενέργεια σε κρουαζιερόπλοιο

Η άσκηση φέρει την κωδική ονομασία «Jackal Stone» και σε αυτή θα συμμετάσχουν επίλεκτοι αμερικανοί κομάντος (navy seals) και  άνδρες των ειδικών δυνάμεων Αστυνομίας και Λιμενικού.

Το σενάριό της προβλέπει αντιμετώπιση τρομοκρατικής ενέργεια σε κρουαζιερόπλοιο και αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, η πρώτη σε μια νησίδα στη Σούδα και η δεύτερη στην πόλη του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, βασικό σενάριο της άσκησης είναι η πειρατεία από τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες.

Σημειώνεται ότι η πραγματοποίηση της φετινής «Jackal Stone» συμφωνήθηκε πριν από αρκετούς μήνες και οι λεπτομέρειές της καθορίστηκαν σε «κλειστές» συναντήσεις αξιωματούχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Ενώ, όπως και οι προηγούμενες, έτσι και η φετινή «Jackal Stone» θα είναι διακλαδική. Θα συμμετάσχουν σε αυτή, εκτός των Αμερικανών κομάντος που συγκροτούν τη SOCEUR, στελέχη των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού καθώς και άνδρες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News