Κρήτη

Υπερσύγχρονο σκάφος για θαλάσσιες έρευνες αποκτά το ΕΛΚΕΘΕ

Ενισχύεται ο ρόλος της Κρήτης στην έρευνα και εκμετάλλευση σε πετρελαϊκά κοιτάσματα

Ένα σκάφος τελευταίας τεχνολογίας , άρτια εξοπλισμένο για θαλάσσιες έρευνες με ειδίκευση στις πετρελαϊκές έρευνες αναμένεται να αποκτηθεί και να δοθεί στο ΕΛΚΕΘΕ ενισχύοντας το ρόλο της Κρήτης στο μέτωπο της έρευνας και της εκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης έδωσε την αποκλειστική αυτή είδηση μέσα από την ΚΡΗΤΗ TV στο περιθώριο ημερίδας για την ενέργεια που πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών.

Η Κρήτη φαίνεται πως εδραιώνεται στο κάδρο της έρευνας και της αξιοποίησης υδρογονανθράκων με φόντο και τις εργασίες της κοινοπραξίας TOTAL, EXXON MOBIL και ΕΛΠΕ στα δύο οικόπεδα νότια και νοτιοδυτικά του νησιού.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται μάλιστα να εγκαινιαστεί και επίσημα το Ινστιτούτο για τις πετρελαϊκές έρευνες στο ΙΤΕ από τον Κώστα Φωτάκη και το Γιώργο Σταθάκη.

Η πορεία της έρευνας στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα αποτέλεσε το θέμα ημερίδας που διοργανώθηκε στην Ακαδημία Αθηνών με τη συμμετοχή μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης των ενεργειακών δραστηριοτήτων και οι προσπάθειες που καταβάλλονται για να επιτευχθεί η ενεργειακή αυτονομία των νησιών.

Σχόλια