Αγαπημένος προορισμός των Πολωνών η Κρήτη

Κρήτη
Αγαπημένος προορισμός των Πολωνών η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα για την Κρήτη από τη διαρκώς αναπτυσσόμενη πολωνική τουριστική αγορά, όπως διαπιστώθηκε κατά τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “ΤΤ WARSAW”, που έγινε στη Βαρσοβία.

Η Ελλάδα βρέθηκε το 2018 στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Πολωνών, καταλαμβάνοντας μερίδιο 31% στο σύνολο των κρατήσεων, ενώ το Ηράκλειο κατέλαβε την πρώτη θέση ως προορισμός. Η μεγάλη δυναμική της πολωνικής αγοράς διαφαίνεται στις αφίξεις Πολωνών στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία τρία χρόνια σημειώθηκε αύξηση 60%, από 600.000 το 2015 σε 960.000 φέτος (στοιχεία έως Οκτώβριο 2018). Η Κρήτη απολαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο της “πίτας” με συνολικά 267.000 αφίξεις και στα τρία αεροδρόμιά της (τρεις πτήσεις τσάρτερ προσγειώθηκαν φέτος και στο αεροδρόμιο της Σητείας). Μάλιστα, οι αφίξεις στα αεροδρόμια της Κρήτης το 2018 εμφανίζουν σημαντική άνοδο σε σχέση και με την προηγούμενη χρονιά της τάξης του 25-30%. Οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις των μεγάλων tour operators της Πολωνίας (ITACA, TUI Poland, Grecos κ.λπ.) είναι αυξημένες κατά 10% σε σχέση με το 2018.

Οι Πολωνοί αγαπούν την Κρήτη και το αποδεικνύουν έμπρακτα, επιλέγοντας το νησί κυρίως για το κλίμα, τη γαστρονομία, την ασφάλεια και την κρητική φιλοξενία. Η περίοδος διακοπών τους κυμαίνεται από Απρίλιο έως Οκτώβριο, σε καταλύματα 4 και 5 αστέρων σε ποσοστό 72% (σύμφωνα με την έρευνα του δημοφιλούς δικτύου Wakacje. pl) ως επί το πλείστον με διαμονή all inclusive, οι Πολωνοί αγαπούν να πληρώνουν συνολικά μια τιμή για όλο το πακέτο διακοπών τους σε ποσοστό 76,6%.

Την έκθεση, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 400 εκθέτες από 50 και πλέον προορισμούς, επισκέφτηκαν πάνω από 20.000 συνολικά επισκέπτες. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν επαγγελματίες του τουρισμού της Πολωνίας, ταξιδιωτικοί ρεπόρτερ και πληθώρα Πολωνών, οι οποίοι είτε είχαν ήδη επισκεφτεί την Κρήτη και επιθυμούσαν να επισκεφτούν κάποια άλλη περιοχή του νησιού, είτε δυνητικοί επισκέπτες.

Στα πλαίσια της έκθεσης διοργανώθηκε workshop από το γραφείο ΕΟΤ στην Πολωνία, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 50 Πολωνοί τουριστικοί πράκτορες και στους οποίους παρουσιάστηκε το πολύπλευρο τουριστικό προϊόν της Κρήτης και οι προοπτικές για την περαιτέρω ενδυνάμωση ειδικών μορφών τουρισμού. Οι πράκτορες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και τη γαστρονομία, αλλά και ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο περιπατητικός, ο καταδυτικός και ο οινικός τουρισμός. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν η περιφερειακή σύμβουλος Όλγα Λεβάκη και το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Βουγιουκαλάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News