«Jackal Stone»: Σε κλοιό... ισλαμιστών η Κρήτη

Κρήτη
«Jackal Stone»: Σε κλοιό... ισλαμιστών η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική άσκηση σε πανελλαδικό επίπεδο, θα γίνει στην Κρήτη

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ξεκινά στην Κρήτη η μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική άσκηση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και έχει την κωδική ονομασία «Jackal Stone».

Διοργανώνεται από την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (US Special Operations Command Europe – SOCEUR).

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία άσκηση που γίνεται συστηματικά στην Ευρώπη και φέτος την… τιμητική της θα έχει η Κρήτη, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ σε θέματα ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας.

Η συμφωνία για να γίνει η «Jackal Stone» στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε πριν από πολλούς μήνες, όμως οι λεπτομέρειες καθορίστηκαν σε συναντήσεις αξιωματούχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην Αθήνα που δεν ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας.

Βασικό σενάριο της άσκησης είναι η πειρατεία από τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους με πλοίο που μεταφέρει εκατοντάδες επιβάτες, αναφέρει καλά ενημερωμένη πηγή.

Στη φετινή «Jackal Stone» θα συμμετέχουν στελέχη των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού καθώς και άνδρες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με Αμερικανούς κομάντος.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News