Ο «Άγιος Πορφύριος» στον Ορθόδοξο Λόγο

Κρήτη
Ο «Άγιος Πορφύριος» στον Ορθόδοξο Λόγο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άγιος που ζούσε ανάμεσά μας

Ο «Άγιος Πορφύριος» είναι το θέμα για την εκπομπή "Ορθόδοξος Λόγος" που θα προβληθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, από τις 15:30 έως τις 16:30.

Οι Άγιοι αποτελούν τους Μάρτυρες του Αγίου Πνεύματος και της ζωντανής παρουσίας του Θεού στον κόσμο. Άνθρωποι, όπως και εμείς, οι οποίοι έλαβαν την απόφαση να αφοσιωθούν στο Θεό, μέσα από τη μετάνοια.

Η Εκκλησία την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου τιμά έναν Άγιο, ο οποίος ζούσε ανάμεσά μας πριν από τρεις περίπου δεκαετίες. Είναι ο Άγιος Πορφύριος ο "Καυσοκαλυβίτης".

Ο Άγιος Πορφύριος έζησε μέσα στον κόσμο και η ζωή του υπήρξε φωτεινός οδοδείκτης για πλήθος ανθρώπων που τον γνώρισαν και μιλούν ακόμη και σήμερα γι’ αυτόν. Εκατοντάδες είναι τα περιστατικά θεραπείας που είναι καταγεγραμμένα σήμερα, από όσους ευεργετήθηκαν και θεραπεύτηκαν από την ενέργεια της Χάριτος που ενεργούσε διά του Αγίου Γέροντα.

Κι όμως, αυτός που βοηθούσε όσους προσέτρεχαν σε αυτόν δεν θέλησε να προσευχηθεί για την θεραπεία των δικών του ασθενειών. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν τυφλός.

Η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου προβάλει τη ζωή και το έργο του Αγίου Πορφυρίου του "Καυσοκαλυβίτου", παρέχοντας στοιχεία της μαρτυρίας του στον κόσμο, ενώ αναδεικνύει και τον ρόλο των Αγίων ως στυλοβατών στη ζωή όλων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News