Εκεί που έχασε τη ζωή του ο Μάρκος Κάββαλος - Γιατί δεν τον είδε κάποιος όταν έπεφτε

Κρήτη
Εκεί που έχασε τη ζωή του ο Μάρκος Κάββαλος - Γιατί δεν τον είδε κάποιος όταν έπεφτε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογραφίες από τον τόπο της τραγωδίας - Σήμερα το τελευταίο αντίο

Στον τόπο της τραγωδίας μια ημέρα μετά τον εντοπισμό του 35χρονου Μάρκου Κάββαλου που βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του που έπεσε σε χαντάκι από ύψος 5 μέτρων και σήμερα οικογένεια, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στις 3 το μεσημέρι στον Άγιο Σίλα.

Στο στενό επικίνδυνο Γεφυράκι του Αγίου Σίλα, που όμως αποτελεί τον κεντρικό περιφερειακό δρόμο, της περιοχής και ενώνει Μαλάδες, Προφήτη Ηλία, Άγιο Σίλα και γενικά όλο το Τέμενος.

Τα όσα  καταγγέλλει η πρόεδρος του Αγίου Σίλα , Μαρία Κυπράκη, για το στενό πέρασμα που είναι γεμάτο καλάμια, , αν και υποτίθεται ότι το είχε καθαρίσει εργολάβος το προηγούμενο διάστημα, στο δρόμο από Μαλάδες προς Άγιο Σίλα, αποδεικνύονται στο έπακρο και αποκαλύπτονται μέσα από τον φωτογραφικό φακό του neakriti.gr.

Θρήνος κι οργή στο Τέμενος καθώς τα τελευταία χρόνια οι επισημάνσεις, αναφορές τους και η αποστολή εγγράφων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την επικινδυνότητα σημείων του συγκεκριμένου δρόμου, δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε με τις απαραίτητες παρεμβάσεις, όπως λέει στην Αγγέλα Δουλγεράκη και στον 98.4 η κ.  Κυπράκη κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις που δεν έγιναν ποτέ ενώ όπως έχει ήδη αναφέρει από τις 25 Μαΐου είχε αποστείλει έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης για άρση της επικινδυνότητας της περιοχής, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για ατύχημα.

«Δεν υπάρχουν προστατευτικά, μπάρες, φώτα, ούτε διαγραμμίσεις. Είναι ένα στενό σημείο καρμανιόλα. Δεν έχει ορατότητα και δεν θα μπορούσαν να τον δουν οι οδηγοί από κάτω. Είναι τα καλάμια και έπρεπε να πατήσει κάποιος εκεί να σκύψει για να δει τον άτυχο άντρα.

Υπάρχουν καλάμια και για αυτό δεν φαινόταν το αυτοκίνητο του ανθρώπου που είχε εξαφανιστεί από το απόγευμα της Τρίτης .Ο αδελφός του η οικογένεια του και συγγενείς αποφάσισαν να κάνουν μια έρευνά από μόνοι τους και έτυχε να τον εντοπίσουν.

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, προσθέτει η ίδια.

«Εμείς θα καλέσουμε όλους τους δημότες της περιοχής, έχουμε μιλήσει με τον πρόεδρο από τον  Προφήτη Ηλία και το Κυπαρίσσι. Εις μνήμη του νεκρού να κάνουμε μια διαμαρτυρία ,δεν τον φέρνουμε πίσω, αλλά θα πρέπει άμεσα να δούμε ενέργειες και να μην έχουμε και άλλα θύματα».

Μάλιστα, όπως έλεγαν χθες οι κάτοικοι, οι οποίοι ήταν σοκαρισμένοι από το γεγονός ότι μέχρι και τα θεμέλια της στενής γέφυρας έχουν κοπεί, το στενό πέρασμα δεν έχει σήμανση, δεν έχει φως, δεν έχει προστατευτικά κιγκλιδώματα ή μπάρες και αποτελεί «παγίδα» για τους οδηγούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News