Πεθερικά Γιώργου Μεταξάκη: Ποιος θα τον εμποδίσει να έρθει στην Κρήτη;

Κρήτη
Πεθερικά Γιώργου Μεταξάκη: Ποιος θα τον εμποδίσει να έρθει στην Κρήτη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δραματική κραυγή των πεθερικών του παιδοκτόνου που φοβούνται μετά την αποφυλάκισή του. "Θα τον σκότωνα'' λέει ο πεθερός του

Σαν κεραυνός «έπεσε» στην πρώην σύζυγο του Γιώργου Μεταξάκη και τα πεθερικά του η είδηση ότι ο παιδοκτόνος είναι και πάλι ελεύθερος, 19 χρόνια μετά το φρικτό έγκλημα και το θάνατο των τριών παιδιών τους στον Αλμυρό ποταμό, ενώ από την τραγωδία γλίτωσε μόνο η κόρη του.

Το παρελθόν όχι μόνο «ξύπνησε» αλλά επιστέφει με το χειρότερο εφιάλτη τους: τον φόβο  ότι ο παιδοκτόνος μπορεί να επιστρέφει κρυφά στην Κρήτη.

«Μια ζωή θα σκεφτόμαστε ότι θα το ξανακάνει»

Η πεθερά του παιδοκτόνου κ. Δέσποινα Μεταξάκη τονίζει με φόβο μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Δεν ξέρουμε πού να πάμε, πού να απευθυνθούμε και τι να κάνουμε. Δεν ξέρουμε και εμείς, τα έχουμε χαμένα. Από πού να προφυλαχτούμε. Μια ζωή θα σκεφτόμαστε ότι θα το ξανακάνει. Γιατί αυτός είναι αδίστακτος. Αυτός δεν είπε μια φορά ότι μετάνιωσε για τα παιδιά του».

Στο ερώτημα πως είναι η κόρη τους σήμερα, ο πεθερός του παιδοκτόνου κ.Νίκος Μεταξάκης απαντά: «Εμείς κατέχουμε πώς ζούμε και πώς μεροξημερωνόμαστε!».

Ενώ στο ερώτημα αν φοβάται, απαντά: «Τα κοπέλια μου! Τα κοπέλια μου, τα εγγόνια μου, όλα τα έχω επαέ στην κεφαλή μου. Να κάθομαι όλη νύχτα στο σπίτι απ’έξω να προσέχω τα κοπέλια μου και τα εγγόνια μου;»

«Θα τον σκότωνα»

Επιστρέφοντας στο παρελθόν και τα τραγικά γεγονότα που του στέρησαν τα εγγόνια του, ο παππούς της οικογένειας τονίζει με οργή: «Ε αν το ήξερα, τι να πούμε, θα τον σκότωνα, ήντα να κάμω. ΕπιτόπουΕμείς δεν ζούμε τώρα. Αυτή τη στιγμή δεν ζούμε επαέ! Που είμαστε, τι κάνουμε, δεν ξέρουμε».

Ενώ για την απαγόρευση που έχει επιβληθεί στον παιδοκτόνο, ο παππούς αναφέρει: «τι να το κάνω εγώ αυτό; Ποιος θα τον εμποδίσει; Θα τον εμποδίσουν να μπει στο καράβι ή το αεροπλάνο να έρθει; Πέστε μου σας παρακαλώ ποιος θα τον εμποδίσει;».

Η γιαγιά αφήνει τη σκέψη της να επιστρέψει στο παρελθόν που την πληγώνει καθώς την πρώτη φορά που απειλήθηκαν τα παιδιά από τον πατέρα σώθηκαν, όχι όμως και τη δεύτερη…Όπως λέει: «Που ήξερες ότι πήγαινε να τα σκοτώσει; Ήθελε να τα παίρνει να τα κεράσει και τα; Πήγαινε εκεί στον ποταμό, για να τους δείχνει τα νερά. Αυτό ήταν το λάθος. Λάθος ναι!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News