Στην «γειτονιά των αγγέλων» ο Μάρκος Κάββαλος - Δίχως τέλος οι τραγωδίες στην άσφαλτο

Κρήτη
Στην «γειτονιά των αγγέλων» ο Μάρκος Κάββαλος - Δίχως τέλος οι τραγωδίες στην άσφαλτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αγρότης και ιδιοκτήτης ταβέρνας Μάρκος Κάββαλος σκοτώθηκε όταν το Ι.Χ. του έπεσε σε χαντάκι από ύψος 5 μέτρων

Μια απίστευτη τραγωδία αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ στο Ηράκλειο, όταν κάτοικοι του Αγίου Σίλα εντόπισαν το αυτοκίνητο ενός αγνοούμενου συγχωριανού τους κατακρημνισμένο από ύψος 4-5 μέτρων, με τον οδηγό να βρίσκεται μέσα σε αυτό νεκρός για τουλάχιστον 24 ώρες, και μάλιστα αβοήθητος!

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ίδιο σημείο πριν από δύο χρόνια είχε και πάλι εμπλακεί σε τροχαίο ο άτυχος άνδρας.

Πλέον οι νεκροί στην Κρήτη φθάνουν τους 51.

Οι τραγωδίες στην άσφαλτο της Κρήτης, δεν έχουν τέλος πραγματικά, μεγαλώνοντας και την μακάβρια λίστα με τους νεκρούς στον βωμό της ασφάλτου, με 51 πλέον ανθρώπους από αρχές του χρόνου μέχρι και σήμερα να συγκαταλέγονται στα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν μερικά 24ώρα ένας 27χρονος άνθρωπος έσβησε μέσα στο αυτοκίνητο του ,σε δρόμο στην Αγιά Χανίων. 

Ο άτυχος νέος κατευθυνόταν προς τα Χανιά όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο ύψος της Αγροτικής Φυλακής, έχασε τον έλεγχο, προσέκρουσε σε τοιχίο και ανετράπη.

Ενώ πριν μία εβδομάδα έφυγε από την ζωή και ο 26χρονος Ηρακλειώτης που είχε τραυματιστεί βαρύτατα σε τροχαίο στον Κρουσώνα, όταν η μηχανή του έπεσε σε κολόνα. Νοσηλευόταν για μέρες στην εντατική αλλά τα τραύματα του ήταν τόσο βαριά που τελικά εξέπνευσε.

Τον βρήκαν νεκρό μία μέρα μετά.

Ο 35χρονος Μάρκος Κάββαλος, αγρότης και ιδιοκτήτης της ταβέρνας “Η Καρυδιά” στον Άγιο Σίλα, αγνοούταν από προχθές Τρίτη το απόγευμα, και αφού πλέον είχε περάσει ένα 24ωρο, οι κάτοικοι συγκρότησαν ένα πεζοπόρο κλιμάκιο για να ερευνήσουν την περιοχή. Μια ομάδα κατοίκων, ερευνώντας την περιοχή, εντόπισε περίπου στις 7 χθες το απόγευμα το όχημα του 35χρονου κατακρημνισμένο από γεφυράκι της περιοχής, ύψους 4-5 μέτρων. Πρόκειται για το στενό γεφυράκι, που όμως αποτελεί τον κεντρικό περιφερειακό δρόμο της περιοχής και ενώνει Μαλάδες, Προφήτη Ηλία, Άγιο Σίλα και γενικά όλο το Τέμενος.

Το στενό γεφυράκι βρίσκεται έναντι στης ταβέρνας του “Κούκου” στην περιοχή, και όπως κατήγγειλε η πρόεδρος του Αγίου Σίλα, Μαρία Κυπράκη, το στενό πέρασμα είναι γεμάτο καλάμια, αν και υποτίθεται ότι το είχε καθαρίσει εργολάβος το προηγούμενο διάστημα.

«Το πλάτος του οδοστρώματος δε χωράει δύο μεγάλα αυτοκίνητα μαζί», καταγγέλλει η κ. Κυπράκη, η οποία υπογραμμίζει, μιλώντας στη “Νέα Κρήτη”, ότι από τις 25 Μαΐου είχε αποστείλει έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης για άρση της επικινδυνότητας της περιοχής, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για ατύχημα. 

Μάλιστα, όπως έλεγαν χθες οι κάτοικοι, οι οποίοι ήταν σοκαρισμένοι από το γεγονός ότι μέχρι και τα θεμέλια της στενής γέφυρας έχουν κοπεί, το στενό πέρασμα δεν έχει σήμανση, δεν έχει φως, δεν έχει προστατευτικά κιγκλιδώματα ή μπάρες και αποτελεί «παγίδα» για τους οδηγούς.

Το αυτοκίνητο - ένα μαύρο Toyota - του 35χρονου εντοπίστηκε από τους ίδιους τους κατοίκους που κινητοποιήθηκαν και άρχισαν να τον ψάχνουν, αφού υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την... εξαφάνισή του. Μόλις εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του κάτω από τη γέφυρα, ειδοποιήθηκαν οι Αρχές (Αστυνομία, ΕΚΑΒ) και η Πυροσβεστική, που προχώρησε σε επιχείρηση ανάσυρσης του νεκρού οδηγού, που, σύμφωνα με τους κατοίκους, ήταν αρκετά χτυπημένος και ενδέχεται να μη φορούσε και ζώνη ασφαλείας, η οποία θα μπορούσε να τον προστατεύσει.

Ο νεκρός ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες.

Ολονύχτια διαμαρτυρία ζητώντας μια απάντηση!

Σε επιτόπου διαμαρτυρία προχώρησαν οι κάτοικοι της περιοχής για την κακή κατάσταση του δρόμου και του στενού περάσματος όπου έγινε το δυστύχημα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από σήμερα κιόλας οι κάτοικοι θα σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι σε όλους όσοι θεωρούνται υπεύθυνοι για την τραγωδία με τον συγχωριανό τους. Ήδη εκτοξεύονται βέλη από τους κατοίκους κατά του Δήμου Ηρακλείου αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης, που ουσιαστικά έχει την αρμοδιότητα του δρόμου, ενώ δυσαρέσκεια εκφράστηκε καθώς ειδοποιήθηκαν να βρεθούν επιτόπου οι υπεύθυνοι, όμως μέχρι τις 9 χθες το βράδυ δεν είχε εμφανιστεί κάποιος, γεγονός που είχε ενόχλησε τους κατοίκους.

Μάλιστα οι κάτοικοι δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε ολονύχτια διαμαρτυρία αποκλείοντας την κυκλοφορία στο σημείο που ενώνει όλες τις κοινότητες του δήμου Ηρακλείου, όπως τον Άγιο Σίλα, τον Προφήτη Ηλία, το Κυπαρίσσι, την Καρκαδιώτισσα κ.λπ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News