Παραμένει άταφος ο 79χρονος - Ακόμη στο… περίμενε η οικογένεια

Κρήτη
Παραμένει άταφος ο 79χρονος - Ακόμη στο… περίμενε η οικογένεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα μακάβριο γραφειοκρατικό κώλυμα έφερε την... αναβολή της κηδείας

Από ημέρα σε ημέρα περιμένουν την κηδεία του αγαπημένου τους προσώπου οι συγγενείς και ο κύκλος ενός 79χρονου άνδρα, ο οποίος μπορεί να έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης, όμως, εδώ και πάνω από ένα 24ωρο, παραμένει άταφος!

Το απίστευτο περιστατικό ανέδειξε χτες το neakriti.gr, όταν αποκάλυψε πως, ενώ δεκάδες συγγενείς και οικείοι βρίσκονταν στο σπίτι, σε χωριό της Μεσαράς, όπου επρόκειτο να μεταφερθεί ο εκλιπών, εκείνος δεν έφτασε ποτέ, με αποτέλεσμα η κηδεία να… αναβληθεί.

Πάντως, ούτε και σήμερα τελέστηκε η κηδεία του 79χρονου, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εικάζεται, ότι η κηδεία ενδεχομένως θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, αφότου - δηλαδή - θα έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των ερευνών της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας.

Το ζήτημα της ταυτοπροσωπίας έφερε τη μακάβρια αναμονή!

Υπενθυμίζεται ότι ο 79χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όμως όταν οι υπάλληλοι του Γραφείου Τελετών που είχαν αναλάβει τη κηδεία του, μετέβησαν στο ΠΑΓΝΗ, δεν τους επετράπη να παραλάβουν τη σορό του ηλικιωμένου.

Το μακάβριο αυτό περιστατικό οφείλεται στο ότι δε δόθηκε άδεια ταφής για τον 79χρονο, καθώς υπήρχε ασυμφωνία στο όνομα που αναγραφόταν στην ταυτότητά του και σε αυτό που ήταν γραμμένο στο Ληξιαρχείο.

Μάλιστα, το εν λόγω περιστατικό επιβεβαίωσε, από την πρώτη στιγμή, και ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, κ. Γιάννης Τασσόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι πρώτα θα πρέπει να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του νεκρού από τις αρμόδιες Αρχές κι έπειτα να γίνει η ταφή του.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό έχει αναλάβει η Αστυνομία και η Εισαγγελία, προβαίνοντας σε διερεύνηση όλων των σχετικών εγγράφων.

Πάντως, έως ότου να πέσει «φως» στην υπόθεση, η οποία και έχει «κωλύσει» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, η σορός του άτυχου ηλικιωμένου πρόκειται να παραμείνει στο ΠΑΓΝΗ.

Το λάθος στην ταυτότητα που του «στοίχιζε» και εν ζωή

Πάντως, σύμφωνα με τους συγχωριανούς του 79χρονου, ο άνδρας αντιμετώπιζε γραφειοκρατικά μικροπροβλήματα και όσο βρισκόταν εν ζωή.

Και αυτό γιατί, στην ταυτότητα του εκλιπόντος αντί για το όνομα του 79χρονου, αναγράφεται το όνομα του αδερφού του.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, κάθε φορά που γίνονταν εκλογές, ο εκλιπών αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα, καθώς έπρεπε να μεταβεί στην οικεία δημοτική υπηρεσία, προκειμένου να του χορηγηθεί πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας και να μπορέσει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News