Κρήτη

ECHOPOLIS 2018: Καινοτόμες λύσεις για τη φύση και τον πολιτισμό

Σε Συνέδριο για τη φύση και τον πολιτισμό συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης

Το Συνέδριο «ECHOPOLIS2018 – Φύση & Πολιτισμός» διοργανώθηκε από τον Διεθνή Oργανισμό SDMed Observation, Planning & Eco-innovation σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και πραγματοποιήθηκε στο Ευγενίδιο Ίδρυμα στην Αθήνα.

Το ECHOPOLIS, δίνει έμφαση στις Στρατηγικές και εφαρμογές βασισμένες στη φύση και στον πολιτισμό για τις πόλεις και τις περιφέρειες, και στοχεύει στη συγκέντρωση εκπροσώπων πόλεων και περιφερειών από ολόκληρο τον κόσμο που σχεδιάζουν ή εφαρμόζουν καινοτόμες και συνδεδεμένες λύσεις βασισμένες στη φύση και τον πολιτισμό για την ανάπτυξή τους, δημιουργώντας έτσι ένα διεθνές φόρουμ ανταλλαγής και κοινής δράσης.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, η Δρ. Ελένη Χατζηγιάννη Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, παρουσίασε σε ειδική ενότητα για τη Μεσόγειο, Ευρωπαϊκά Ανταγωνιστικά έργα που υλοποιούνται στην Κρήτη, συναφή με τον βιώσιμο τουρισμό, την καινοτομία, την προστασία του περιβάλλοντος, υπό το τρίπτυχο “Περιβάλλον-Πολιτισμός-Τουρισμός”.

Το Συνέδριο, υπό το πρίσμα και του έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, συγκέντρωσε περισσότερες από 100 ομιλίες από χώρες της Ευρώπης, τον Καναδά, Λίβανο, Παλαιστίνη, σε τριήμερες παράλληλες θεματικές συνεδρίες, από επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, πολιτικούς, εκπροσώπους πόλεων και περιφερειών μαζί με επιχειρήσεις.

Σχόλια