default-image

Ριχάρδος: Ο πασίγνωστος ενεχυροδανειστής με καταστήματα και στην Κρήτη σε μεγάλο κύκλωμα

Κρήτη
Ριχάρδος: Ο πασίγνωστος ενεχυροδανειστής με καταστήματα και στην Κρήτη σε μεγάλο κύκλωμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κύκλωμα έβγαζε 6 εκατομμύρια ευρώ το μήνα λιώνοντας κοσμήματα

Μεγάλο κύκλωμα με πρωταγωνιστή πολύ γνωστό ενεχυροδανειστή της χώρας, έβγαλε στο «φως» η αστυνομία, με υποκαταστήματα του ενεχυροδανειστή να λειτουργούν και στην Κρήτη.

Ο Ριχάρδος, εμπλέκεται σε κύκλωμα κλεπταποδοχής, μέλη του οποίου φαίνεται ότι συνεργάζονταν με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου.

Ανθρώπους οι οποίοι έκαναν ληστές και διαρρήξεις σε σπίτια ή κοσμηματοπωλεία και στη συνέχεια πωλούσαν στο κύκλωμα των κλεπταποδόχων τα κλοπιμαία.

Το κύκλωμα στη συνέχεια οδηγούσε τα κλοπιμαία σε παράνομο χυτήριο που είχε εγκαταστήσει στα δυτικά προάστια, τα κοσμήματα λιώνονταν και μετατρέπονταν σε πλάκες χρυσού.

Ο χρυσός στη συνέχεια με τη μεσολάβηση ενός Τουρκοαρμένιου και ενός Σύρου έφευγε για τη μαύρη αγορά της Τουρκίας.

Ενδεικτικό της δράσης του κυκλώματος είναι το γεγονός ότι οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι τα κέρδη ήταν περί τα 6.000.000 ευρώ τον μήνα.

Στην διάρκεια τεράστιας επιχείρησης που ξεκίνησε μεσημέρι της Τρίτης και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη,  συνελήφθησαν  μέλη δυο διαφορετικών κυκλωμάτων που είχαν όπως φαίνεται άμεση συνεργασία μεταξύ τους

Συνολικά έχουν συλληφθεί ή προσαχθεί 68 άτομα. Μεταξύ των άλλων βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια και ο γνωστός λόγω των τηλεοπτικών του εμφανίσεων ενεχυροδανειστής.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δυο κυκλωμάτων συνεχίζοντας την έρευνα που είχε οδηγήσει το 2016 στη σύλληψη της σπείρας των Ρομά που είχαν διαπράξει εκατοντάδες ληστείες.

Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ  γνώριζε ότι οι δράστες τότε διοχέτευαν τα κλοπιμαία σε κύκλωμα κλεπταποδόχων και έτσι συνέχισαν την έρευνα.

Έγινε άρση απορρήτου επικοινωνιών και σιγά, σιγά οι αστυνομικοί έφτασαν σε όλα τα μέλη των κυκλωμάτων.

Σημειώνεται, ότι έχουν κατασχεθεί ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ και newsit

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News