Το "Street work" για πρώτη φορά στο Ηράκλειο

Κρήτη
Το "Street work" για πρώτη φορά στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Τετάρτη,28 Νοε 2018, 10:00
Πλατεία Δασκαλογιάννη
Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το ΤΕΙ Κρήτης ενώνουν δυνάμεις για μία εποικοδομητική δράση

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ηρακλείου των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος και το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Κρήτης, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Αργυρώ Καλαϊτζάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας & Διευθύντρια του Εργαστηρίου «Ποιότητα Ζωής» ΤΕΙ Κρήτης και Σοφία Κουκούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας & Μέλος του Εργαστηρίου «Ποιότητα Ζωής», Σχολή ΣΕΥΠ, διοργανώνουν την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου & την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, από τις 10:00 έως τις 13:00, την δράση “Street work” για πρώτη φορά στο Ηράκλειο.

Το Κέντρο Στήριξης έχει ως κύριο προσανατολισμό και αποστολή να βοηθήσει παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση λόγω φτώχειας και δε μπορούν να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες και να παραμείνουν ενωμένες, προσφέροντας σε αυτούς κοινωνική- ψυχολογική υποστήριξη, εκπαιδευτικές υπηρεσίες στα παιδιά και καλύπτοντας βασικές ανάγκες διατροφής τους.

Στελέχη, Καθηγητές και Φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Κρήτης, μέλη της Τοπικής Ομάδας Στήριξης καθώς και Εθελοντές των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος θα βρίσκονται στην Πλατεία Δασκαλογιάννη από τις 10:00 έως τις 13:00 με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου για τις δράσεις και τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

* Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τις δράσεις και τα προγράμματα που παρέχει το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.

* Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού της πόλης για τον εθελοντισμό

* Δικτύωση ανενημέρωτων οικογενειών με παιδιά για τον οργανισμό και για παροχή υπηρεσιών.

* Υποστήριξη και προστασία όσον αναφορά την καταπολέμηση του παράγοντα της φτώχειας που οδηγεί στον αποκλεισμό και την κοινωνική απομόνωση.

* Ανακούφιση οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

* Σύνδεση αυτών που θέλουν να βοηθήσουν με αυτούς που θέλουν να βοηθηθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News