Κρήτη

Εκδηλώσεις

«Ας Νικήσουμε τη Βία!»: Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, 6:30 μμ, 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (Κονδυλάκη 32)

Εκδήλωση για την Ενδοοικογενειακή Βία και Κακοποίηση Παιδιών και Γυναικών  

Συνεχίζονται οι δράσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, η οποία προχωρά σε νέα εκδήλωση για το κοινωνικό πρόβλημα της Ενδοοικογενειακής Βίας και Κακοποίησης Παιδιών και Γυναικών.

Στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων, με κεντρικό σύνθημα «Ας Νικήσουμε τη Βία», η τοπική Εκκλησία με ανακοίνωση της προσκαλεί στην δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση - συζήτηση, στον χώρο του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, με σκοπό την πρόληψη και τον περιορισμό του φαινομένου της Ενδοοικογενειακής Βίας.

Στην εκδήλωση, μετέχουν ομιλητές - εκπρόσωποι από νευραλγικές υπηρεσίες, φορείς και συλλόγους του Τόπου που θα αναλύσουν πτυχές  του δύσκολου φαινομένου, με ακροατήριο γονείς και εκπαιδευτικούς, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάλογες συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της πόλης (μέχρι και το Μάιο), ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των σχολικών μονάδων, και να υπάρξει η βέλτιστη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, με αναλυτικά τo πρόγραμμα της εκδήλωσης στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου:

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων ευαισθητοποίησης περί του κοινωνικού προβλήματος της Ενδοοικογενειακής Βίας και Κακοποίησης Παιδιών και Γυναικών, σας προσκαλεί στην β’ κατά σειρά εκδήλωση με θέμα «Σημεία Ενδοοικογενειακής Βίας και Κακοποιητικές Πρακτικές ~ Διαχείριση - Προστασία - Αντιμετώπιση» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30, στον χώρο του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου (Κονδυλάκη 32).

Ομιλητές θα είναι οι:

 • Πρωτοπρ. Νικόλαος Πασχαλίδης, Εφημέριος Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Μασταμπά Ηρακλείου -  Αρχιερατικός Επίτροπος Γ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας
 • Λευκοθέα Τερζητάνου, Εισαγγελέας Ανηλίκων Ηρακλείου –  Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου
 • Αξιωματικός – Προϊστάμενος Γραφείου Ανηλίκων, Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου
 • Δήμητρα Λιάπη, Ανθυπαστυνόμος – Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου
 • Ιωάννης Κανέλλος, Αναπληρωτής Οργανωτικός Συντονιστής Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης
 • Κατερίνα Μπιτζαράκη, Παιδοψυχίατρος Δ/ντρια Ε.Σ.Υ. – Υπεύθυνη του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (Βενιζέλειο Πανάνειο Γ.Ν.Η.)
 • Μαρία Παπαδακάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας –  Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, ΤΕΙ Κρήτης
 • Χριστίνα Μπασιούρη – Ανδρεαδάκη, Παιδίατρος – Μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου
 • Μαίρη Παχιαδάκη, Πρόεδρος Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου
 • Φωτεινή Παπαδάτου, Ψυχολόγος - Χαμόγελο του Παιδιού Ηρακλείου
 • Γεώργιος Σωτηρόπουλος, Εκπαιδευτής Διασώστης - ΕΚΑΒ Κρήτης
 • Εκπρόσωπος – Δικηγόρος, Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος κ. Αγγέλα Δουλγεράκη.

Προλογίζει ο Κοινωνικός Λειτουργός -  Συνεργάτης της Ι.Α.Κ., Γεώργιος Σαριδάκης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα της, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, το 2ο  Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, τις υπηρεσίες, φορείς και συλλόγους που μετέχουν με εκπροσώπους – ομιλητές στην συζήτηση, καθώς και το Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, για την υποστήριξη του.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο Όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV.

Σχόλια