default-image

Αλκοόλ και νέοι: Μία συνήθεια που φέρνει την καταστροφή

Κρήτη
Αλκοόλ και νέοι: Μία συνήθεια που φέρνει την καταστροφή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Direct" η θλιβερή πρωτιά της Κρήτης στην κατανάλωση αλκοόλ από νέους

Στα δίχτυα του αλκοόλ πέφτουν οι νέοι της Κρήτης από μικρή ηλικία με το νησί να κατέχει μάλιστα και μία θλιβερή πανελλαδική πρωτιά στο «μέτωπο» της έναρξης κατανάλωσης αλκοόλ από μαθητές και εφήβους.

Το φαινόμενο τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται μέσα από συνεχείς έρευνες. Το πρόβλημα οξύνεται με την ιατρική κοινότητα να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς ολοένα και περισσότεροι νέοι, ακόμα και από την ηλικία του δημοτικού, έρχονται σε επαφή με το αλκοόλ και μάλιστα εθίζονται σ αυτό χωρίς να το καταλάβουν.

Μάλιστα, η Κρήτη έρχεται πρώτη στην κατηγορία της γρήγορης κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας αλκοόλ με το Νομό Ρεθύμνου να σπάει κάθε ρεκόρ. Στο προσκήνιο έρχονται τα λάθος πρότυπα, οι λανθασμένες συνήθειες και τα ερεθίσματα των νέων. Όλα ίσως να ξεκινούν και να τελειώνουν από την οικογένεια και τον κοινωνικό περίγυρο των εθισμένων στο αλκοόλ ατόμων.

Η εκπομπή “Direct” αναλύει τα στοιχεία που προκύπτουν μέσα από την τελευταία έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας και δίνει αυτή την ντροπιαστική πρωτιά στο νησί. Ειδικοί συμβουλεύουν γονείς για το τι πρέπει να πράξουν, δημιουργώντας μία ασπίδα προστασίας γύρω από τα παιδιά τους αλλά και τι πρέπει να κάνουν ακόμα και όταν το πρόβλημα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Τα προβλήματα στην υγεία του κάθε νέου που προκύπτουν μέσα από την κατανάλωση αλκοόλ δεν επιτρέπουν ολιγωρία και επιπολαιότητες.

Στην πλατό της εκπομπής:

Γιάννης Μουζάς - Διευθυντής Εργαστηρίου Αλκοολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης

Κατερίνα Σφακιανάκη - Κοινωνιολόγος, Κοινωνική Λειτουργός

Απόψε στις 21:45 στην ΚΡΗΤΗ TV με το Νίκο Παναγιωτόπουλο.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News