Κρήτη

Αντιπροσωπεία από την Εκκλησία της Κρήτης στο υπ. Παιδείας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των Ιεραρχών της Κρήτης με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στην Αθήνα

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας από την Εκκλησία της Κρήτης με τον υπουργείο Παιδείας κ. Γαβρόγλου. 

Η συνάντησή τους διήρκεσε περίπου δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, ωστόσο σε αυτό που συμφώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι... διαφωνούν.

Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο δε σταματά εδώ, καθώς το ραντεβού για το «καυτό» αυτό θέμα θα ανανεωθεί.

Συγκεκριμένα, η συνάντηση ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα της Κυριακής, όπως ήταν και προγραμματισμένο, στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, αποτελούμενη από Μητροπολίτες και τον νομικό σύμβουλο της Αρχιεπισκοπής.

Η επιτροπή, μάλιστα, θα έχει επαφές στην Αθήνα με τις ηγεσίες όλων των κομμάτων, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, όπου μίλησαν για τη συμφωνία Εκκλησίας - Κράτους.

Στη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος άφησε αιχμές κατά μητροπολιτών που αντέδρασαν στη συμφωνία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν αποκλείεται να υπάρχουν προσωπικές επιδιώξεις ή άλλες σκέψεις, πίσω από αυτό.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια