Κρήτη

Σε προεκλογικό «πυρετό» η Κρήτη

Ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων και έναρξη προεκλογικών εκστρατειών στην Κρήτη

Σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς κλείνει η εβδομάδα που διανύουμε στην Κρήτη, αφού έχουμε ταυτόχρονα ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων και έναρξη προεκλογικών εκστρατειών!

Από τη... γενέθλια γη, τον Νιπιδιτό, ξεκινά αύριο το απόγευμα, συγκεκριμένα στις 7:30, την προεκλογική του εκστρατεία - «έναν ωραίο αγώνα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει - για τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος ο Μανόλης Φραγκάκης. Με την αυριανή ανοιχτή εκδήλωση στον Νιπιδιτό, όπου θα ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του, ο πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ανοίγει την αυλαία των υποψηφιοτήτων για τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος.

«Την Κυριακή 25 Νοέμβρη στις 7:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Νιπιδιτού, ξεκινάμε έναν ωραίο αγώνα για τους καθημερινούς ανθρώπους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Με όραμα μέσα από τη συμμετοχή των πολλών να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο Δήμο για όλους, με πίστη ότι οι άνθρωποι του τόπου αυτού αξίζουν περισσότερα, ξεκινάμε, με βλέμματα καθαρά, με τη νέα γενιά δίπλα μας, με σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του ωραίου τόπου. Σας περιμένω να γράψουμε μαζί μια νέα δημοτική συμφωνία που θα φέρει τη μεγάλη αλλαγή στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας», αναφέρει η ανακοίνωση-πρόσκληση.

 

Συγκαλεί την παράταξη ο Ζ. Καλογεράκης

Έντονος αναβρασμός επικρατεί πλέον και στις τάξεις της πλειοψηφούσας παράταξης στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Ο νυν δήμαρχος Ζαχαρίας Καλογεράκης απευθύνει πρόσκληση στα μέλη που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιό του να προσέλθουν την ερχόμενη Τετάρτη σε συνεδρίαση στο Αρκαλοχώρι, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις για τη πορεία της παράταξης στις προσεχείς εκλογές.

«Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Τόπος με μέλλον” και δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, προσκαλώ όλα τα μέλη που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιό μας, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, για μια ανοιχτή συζήτηση των πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής και τη λήψη αποφάσεων για την πορεία της παράταξής μας, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές», αναφέρει ο Ζαχαρίας Καλογεράκης.

 

Διεκδικεί ξανά τον Δήμο Αγ. Νικολάου

Μια νέα δημαρχιακή θητεία θα διεκδικήσει ο νυν δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο οποίος ανακοίνωσε επισήμως χθες - όπως αναμενόταν εδώ και ημέρες - την εκ νέου υποψηφιότητά του για τον δημαρχιακό θώκο.

«Πέρασαν ήδη πέντε χρόνια που εμείς, ο συνδυασμός “Δικαίωμα στην πόλη” - πολίτες που ζούμε μονίμως εδώ, δραστηριοποιούμαστε και ενδιαφερόμαστε για τον τόπο - αφήνοντας στην άκρη καταδικασμένες πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος, ζητήσαμε από τους πολίτες του Δήμου Αγίου Νικολάου να μας εμπιστευτούν τη διαχείριση των κοινών πραγμάτων, για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, με μοναδικό στόχο να μη χαθούν κι άλλες ευκαιρίες, και να βοηθήσουμε ώστε το Μεραμπέλο να πάρει ξανά τη θέση που του αξίζει, στην Κρήτη και ευρύτερα.

Ο συνδυασμός μελών με εμπειρία στα κοινά, με τη φρεσκάδα και τις καινούργιες ιδέες νέων, που για πρώτη φορά εμφανίστηκαν στον δημόσιο στίβο, έδωσε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε με φαντασία, τόλμη, περίσκεψη και σοβαρό προγραμματισμό, αφενός στο νοικοκύρεμα του Δήμου και αφετέρου στον μακρόπνοο σχεδιασμό με έμφαση στην παιδεία και τις υποδομές», ανέφερε στο πλαίσιο των σχετικών ανακοινώσεών του ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Νικολάου, σημειώνοντας: «Είναι γεγονός ότι η παρούσα δημοτική περίοδος μάς επιφύλαξε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον λειτουργίας (capital controls 2015, αλλαγή νόμου υλοποίησης έργων και προμηθειών, επιπλέον περικοπές πόρων, συνεχείς συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, αποστελέχωση υπηρεσιών, κ.ά.). Κυρίως όμως τραγική αύξηση της γραφειοκρατίας και τεράστιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων.

Αντιμετωπίσαμε όμως το “τοπίο” αυτό με τον καλύτερο τρόπο, παρά τις αντιξοότητες που είχαμε απέναντί μας. Με τα μικρά (αγροτικοί δρόμοι) ή τα μεγάλα έργα (ωρίμανσης νέων έργων και δράσεων για την ανάδειξη του τόπου), το συμμάζεμα του Δήμου, με την εξωστρέφεια που απόκτησε ο Δήμος μας, αλλά και με την ολοκληρωμένη στρατηγική για την τουριστική προβολή του τόπου (site, φυλλάδια, καταχωρίσεις κ.λπ.), τον πλούτο των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων (cliff diving, sup, beach voley, καρναβάλι, φεστιβάλ πλατείας, κ.λπ.), βασικό στοιχείο για την ενίσχυση της μονοκαλλιέργειάς μας, του τουρισμού.

Κορυφαίο ασφαλώς γεγονός, υπερτοπικού χαρακτήρα, η επίτευξη του μεγάλου στόχου της παρούσας δημοτικής Αρχής, με την κατάθεση του φακέλου στην UNESCO για την ένταξη της Σπιναλόγκας στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ζητάμε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση να μας δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό που υπάρχει και που ήδη βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης, για να κάνουμε όλοι μαζί το άλμα στο μέλλον».

 

Ανακοίνωσε ο Κουρουπάκης

Στη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου της Σητείας προχωρά ο πρώην δήμαρχος Νίκος Κουρουπάκης, ο οποίος, όπως είχαμε προαναγγείλει, ανακοίνωσε επισήμως χθες την υποψηφιότητά του, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Πλαισιωμένος από συνεργάτες, κ. Κουρουπάκης αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. «Είναι γεγονός ότι συμφώνησα με πολλούς συμπολίτες μας ότι πρέπει να γίνει μια αλλαγή στα δημοτικά πράγματα του τόπου μας κι έτσι αποφάσισα να ανταποκριθώ στο αίτημα για μια άλλη τύπου διαχείριση που θα είναι πιο αποτελεσματική, πιο γρήγορη στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, πιο ουσιαστική και αποφασιστική χωρίς αμφιταλαντεύσεις στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος Σητείας και τόνισε: «Χρειάζεται μια αναγέννηση της Σητείας. Πρέπει να συσπειρώσουμε την τοπική κοινωνία για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας. Θέλω να προσφέρω, θέλω τη στήριξή σας», συμπλήρωσε.

 

 

 

 

 

Σχόλια