Τελευταίο αντίο στην πρώτη Σταρ Ελλάς Νταίζη Μαυράκη

Κρήτη
Τελευταίο αντίο στην πρώτη Σταρ Ελλάς Νταίζη Μαυράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλίψη για την Κρητικιά καλλονή που "έφυγε" από τη ζωή

“Έσβησε” σε ηλικία 83 ετών, η πρώτη μεταπολεμική Σταρ Ελλάς, Νταίζη Μαυράκη. Η 83χρονη οδγηγήθηκε σήμερα Σάββατο στην τελευταία της κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ νωρίτερα εψάλη η εξόδιος ακολουθία.

Η Κρητικιά καλλονή είχε κερδίσει τον εν λόγω τίτλο το 1952, όντας μόλις 17 ετών! Μετά τη στέψη της, μάλιστα, είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στα καλλιστεία ανάδειξης της Μις Υφηλίου. Στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας, η Μαυράκη έχασε την πρωτιά για μία μόλις ψήφο και αναδείχθηκε τελικά β’ αναπληρωματική Μις Υφήλιος 1952.

Η Νταίζη Μαυράκη γεννήθηκε το 1935 στο Ηράκλειο και καταγόταν από εύπορη οικογένεια. Ο πατέρας της ήταν ασφαλιστής, ενώ η μητέρα της εργαζόταν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Εξάλλου, η Νταίζη ήταν ξαδέλφη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Σε μικρή ηλικία, η οικογένεια Μαυράκη μετακόμισε από το Ηράκλειο στα Χανιά. Όταν ξέσπασε, ωστόσο, ο πόλεμος, η οικογένεια έφυγε από την Κρήτη και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Δεξαμενή, στο Κολωνάκι.

Μετά τη διάκρισή της στα καλλιστεία στις ΗΠΑ, η Νταίζη Μαυράκη επέστρεψε στην Ευρώπη, για να σπουδάσει σκηνοθεσία και ενδυματολογία στη Βιέννη. Σημειώνεται ότι το 1954 συμμετείχε στην ταινία του Άγγελου Τερζάκη “Νυχτερινή περιπέτεια”, τη μουσική επιμέλεια της οποίας είχε ο Μάνος Χατζιδάκις. Η Μαυράκη διέμενε στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τον σύζυγό της, Αντώνη Κομνηνό, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News