Κρήτη

Θλίψη για τον χαμό του Απολλόδωρου Σαατσάκη

Έσβησε ένας παλαίμαχος δημοσιογράφος στο Ηράκλειο

Έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Απολλόδωρος Σαατσάκης σε ηλικία 92 ετών, ο οποίος είχε γεννηθεί στο Ηράκλειο, όπου και έκανε τις γυμνασιακές του σπουδές, με καθυστέρηση μάλιστα τριών χρόνων λόγω της ανάμειξής του στην Εθνική Αντίσταση κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Ο Απολλόδωρος Σαατσάκης ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία από τη δεκαετία του 1950 ως το 1981, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Στα τριάντα χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας, εργάστηκε σε διάφορες εφημερίδες του Ηρακλείου, άλλοτε ως ρεπόρτερ και συντάκτης (“Ελεύθερος Τύπος”, “Δράσις”, “Κρητικό Βήμα”) και άλλοτε ως διευθυντής Σύνταξης (“Μεσόγειος”) ή ως διευθυντής (“Αλλαγή”). Επίσης διετέλεσε επί μια τριετία (1956-1959) διευθυντής του εν Κρήτη δημοσιογραφικού γραφείου της “Καθημερινής” και επί 20 και πλέον χρόνια ανταποκριτής του Αμερικανικού Πρακτορείου Ειδήσεων Associated Press, καθώς και των αθηναϊκών εφημερίδων “Καθημερινή”, “Μεσημβρινή”, “Εθνικός Κήρυκας”, “Βραδινή”, “Ημερησία” κ.ά. Ακόμη διετέλεσε επί μια δεκαετία εκπρόσωπος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων στο Ηράκλειο, ενώ εργάστηκε για ένα χρόνο και στις Μέσες Ιδιωτικές Σχολές “ΖΗΤΑ”, διδάσκοντας δημόσιες σχέσεις και μάρκετινγκ. Τέλος, διετέλεσε διευθυντής του Γερωνυμάκειου Δημοτικού Βρεφοκομείου Ηρακλείου στη διετία 1958-1960. Ήταν από το 1962 μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ.


Αντί στεφάνων θα κατατεθεί από την ΕΣΗΕΠΗΝ και το ΤΕΑΣ χρηματικό ποσό στα Παιδικά Χωριά SOS, όπως αναφέρεται στα ψηφίσματα που εκδόθηκαν.

Σχόλια