Στην Αθήνα Ιεράρχες της Κρήτης, ενώ εκτάκτως στην πρωτεύουσα αντιπροσωπεία από το Φανάρι

Κρήτη
Στην Αθήνα Ιεράρχες της Κρήτης, ενώ εκτάκτως στην πρωτεύουσα αντιπροσωπεία από το Φανάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίσιμες συναντήσεις με φόντο τη συνταγματική αναθεώρηση, την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία του κλήρου

Με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου θα συναντηθεί αύριο Κυριακή αντιπροσωπία από την Εκκλησία της Κρήτης, όπως σας είχε πληροφορήσει προ ημερών η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” .

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από το ίδιο το υπουργείο, που σε σχετική του ανακοίνωση χθες ανάφερε τα εξής: «Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου (σ.σ. αύριο), στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου, με εκπροσώπους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, αποτελούμενη από Μητροπολίτες και τον νομικό σύμβουλο της Αρχιεπισκοπής».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας  “Νέα Κρήτη”, η αντιπροσωπία θα απαρτίζεται από τον Γορτύνης Μακάριο, τον Ιεραπύτνης Κύριλλο, τον Ρεθύμνης Ευγένιo, τον αρχιγραμματέα της Συνόδου Τίτο, τον πρόεδρο της Ένωσης Κληρικών Κρήτης και τον νομικό σύμβουλο της Αρχιεπισκοπής.

Η επιτροπή, μάλιστα, μαθαίνουμε πως θα έχει επαφές στην Αθήνα με τις ηγεσίες όλων των κομμάτων.

Στην Αθήνα εκτάκτως αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Στην Αθήνα θα βρεθεί αντιπροσωπεία ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους της κυβέρνησης, ώστε να ενημερωθεί για τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία του κλήρο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα vimaorthodoxias, που μετέδωσε αυτή την είδηση, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αμβλύνει την δυσφορία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την μη ενημέρωσή του για τις συζητήσεις αλλά και το κείμενο συμφωνίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Κύκλοι από το Φανάρι αναφέρουν, σύμφωνα με το iefimerida, ότι είναι θεσμική υποχρέωση η ενημέρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη, εφόσον τα ζητήματα αφορούν ενέργειες που θα έχουν επίπτωση σε επαρχίες της Ελλάδος, οι οποίες υπάγονται στην πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News