Έζησαν περιπέτεια όταν ιστιοφόρο ανοιχτά των Καλών Λιμένων εξέπεμψε σήμα κινδύνου

Κρήτη
Έζησαν περιπέτεια όταν ιστιοφόρο ανοιχτά των Καλών Λιμένων εξέπεμψε σήμα κινδύνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακυβερνησία ιστιοφόρου σήμανε συναγερμό στις λιμενικές αρχές

Σήμα κινδύνου το βράδυ της Πέμπτης εξέπεμψε  ιστιοφόρο, σημαίας Ολλανδίας με 2 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, λόγω μηχανικής βλάβης, 14,5 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων.

«Η ρυμούλκηση του ιδιωτικού σκάφους έγινε από ιταλικό αλιευτικό της Αγίας Γαλήνης και οι Γάλλοι είναι καλά στην υγεία τους αφού δεν προκλήθηκε τραυματισμός», ανέφερε στο neakriti.gr ο Λιμενάρχης Καλών Λιμένων κ. Κουτάντος.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο με την σειρά του ενημέρωσε τις Λιμενικές Αρχές Αγίας Γαλήνης, Καλών Λιμένων, Κόκκινου Πύργου και Ιεράπετρας, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης και θραύσης ιστίου του Ι/Φ σκάφους ''LE FLAMBOYANT''.

Στην περιοχή έσπευσε παραπλέον Δεξαμενόπλοιο ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και Α/Κ σκάφος.

Το ''LE FLAMBOYANT'' ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Α/Κ σκάφος με τη συνοδεία του ναυαγοσωστικού σκάφους  στο λιμάνι των Καλών Λιμένων.

Δεν υπήρξε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο των Καλών Λιμένων απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

«Παραμένει ασφαλώς αγκυροβολημένο στους Καλούς Λιμένες, μιας και ήταν το πλησιέστερο λιμάνι από το σημείο που έμεινε ακυβέρνητο. Για να φύγει,  θα χρειαστεί να γίνει αποκατάσταση της  βλάβης και θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας προκειμένου να μπορέσει να αποπλεύσει», πρόσθεσε ο κ. Κουτάντος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News