Black Friday: Τρελές... εκπτώσεις σήμερα στα πλαίσια της «μαύρης» Παρασκευής

Κρήτη
Black Friday: Τρελές... εκπτώσεις σήμερα στα πλαίσια της «μαύρης» Παρασκευής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλες εκπτώσεις σε ηλεκτρικά είδη, ρούχα μέχρι και πιτσαρίες... φέρνει η “Μαύρη Παρασκευή”

Με αυξανόμενη ένταση συνεχίζεται ο “πόλεμος” προσφορών στο πλαίσιο της σημερινής “Black Friday”, που έρχεται στην Κρήτη και σε όλη τη χώρα, με πτώση τιμών σε προϊόντα που ξεπερνά και το 50%.

Πέρα από τις πολυεθνικές εταιρείες, που ουσιαστικά εφάρμοσαν πρώτες την αμερικανική αυτή παράδοση στη χώρα μας, στον ρυθμό της “Μαύρης Παρασκευής” φαίνεται να μπαίνουν πολλές ντόπιες επιχειρήσεις τόσο στα εμπορικά κέντρα όσο και στις γειτονιές, ενώ κάτι καινούργιο που παρατηρείται αυτή τη φορά είναι πως, στον βωμό του ανταγωνισμού, η “Black Friday” αρχίζει να υιοθετείται και από άλλους κλάδους του εμπορίου. Πέρα δηλαδή από τα ηλεκτρικά είδη, τα είδη σπιτιού και ρουχισμού, στον “χορό” μπαίνει η εστίαση και τα καταστήματα ειδών τροφίμων, με ζαχαροπλαστεία, πιτσαρίες κ.λπ. να ρίχνουν τις τιμές στη διάρκεια της ημέρας αυτής, προσπαθώντας να προσελκύσουν πελάτες.

Εδώ και μέρες βομβαρδιζόμαστε από διαφημίσεις επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην εκπτωτική αυτή ημέρα και ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις δελεαστικές τους τιμές, ενώ στις βιτρίνες αρκετών καταστημάτων έχουν τοποθετηθεί τα ποσοστά των εκπτώσεων, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να προχωρήσουν σε έξυπνες και συμφέρουσες αγορές, καλύπτοντας ανάγκες που, λόγω οικονομικής αδυναμίας, είχαν μείνει ακάλυπτες. Στο μέτρο βέβαια του δυνατού, μιας και, δεδομένων των συνθηκών, η οικονομική δυνατότητα των ελληνικών νοικοκυριών είναι περιορισμένη.

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και της ΟΕΣΚ Μανόλης Κουμαντάκης επισήμανε για μια ακόμη φορά πως αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη τόσο οι καταναλωτές όσο και η αγορά είναι η οικονομική τους ενίσχυση, τονίζοντας πως «το λιανικό εμπόριο έχει απορρυθμιστεί και υποστεί τεράστια κρίση με τις διάφορες οικονομικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν, φτάνοντας στο σημείο να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Η οικονομία μας είναι μπλοκαρισμένη και χρειάζεται πολιτικές που θα τη βοηθήσουν να ανασάνει. Επιπλέον, στα νοικοκυριά υπάρχουν πλέον συγκεκριμένα εισοδήματα και το μόνο που θα δώσει λύση είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας από την Πολιτεία».

Να υπενθυμίζουμε, τέλος, πως στην Αμερική κατά την “Black Friday” σχηματίζονται ουρές σε αλυσίδες καταστημάτων, με τους καταναλωτές να σπεύδουν από τα ξημερώματα, προκειμένου να προλάβουν να αγοράσουν το προϊόν που επιθυμούν σε πιο χαμηλή τιμή. Ωστόσο, σε τοπικό επίπεδο κάτι αντίστοιχο δεν έχει συμβεί τρεις χρονιές τώρα που αρχίσαμε να συμμετέχουμε στην ξενόφερτη αυτή γιορτή του εμπορίου...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News