Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στην Κρήτη για τις καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Κρήτη
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στην Κρήτη για τις καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαμαρτυρία προκαλούν οι καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Το Ηράκλειο συμμετέχει στην πανελλαδική ημέρα δράσεων αναφορικά με τις καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να πραγματοποιηθεί μικροφωνική πορεία διαμαρτυρίας την Παρασκευή 7 μ.μ. στα Λιοντάρια.

Η Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες/Μετανάστες αναφέρει χαρακτηριστικά «η δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν πέντε χρόνια ωστόσο δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στο πολιτικό σκηνικό καθώς εξέθεσε την κυβέρνηση: δεν ήταν πλέον εφικτό να συνεχιστεί η προηγούμενη πολιτική, αυτή της ανοχής, που έκλεινε τα μάτια στη δράση της οργάνωσης. Μετά από δεκάδες συλλήψεις και τον σχηματισμό δικογραφιών χιλιάδων σελίδων ξεκινά η ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής στις 20 Απρίλη του 2015. Μετά από 3μιση σχεδόν χρόνια, η δίκη όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Σαν κομμάτι του αντιφασιστικού κινήματος, δεν έχουμε καμία απολύτως αυταπάτη ότι το πολιτικοοικονομικό σύστημα που γεννά κι εκμεταλλεύεται τέτοια μορφώματα είναι το ίδιο που θα τα αντιμετωπίσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η Χ.Α. διώκεται σαν εγκληματική οργάνωση με τον νόμο 187 ενώ ο 187Α, ο λεγόμενος τρομονόμος, που επισείει βαρύτερες ποινές, φαίνεται πως έχει στόχο μόνο τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Είναι σαφές πως στεκόμαστε απέναντι στη Χ.Α. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους μάρτυρες που κατέθεσαν εναντίον της, σε όλα τα θύματα της νεοναζιστικής οργάνωσης, και στο αντιφασιστικό κίνημα το οποίο καλεί σε πανελλαδική δράση 23 Νοεμβρίου. Γι’αυτό καλούμε και εμείς στα Λιοντάρια στις 7 το απόγευμα, παρόλες τις επιφυλάξεις μας απέναντι στην αστική δικαιοσύνη, την αποτελεσματικότητά της και παρόλη τη βεβαιότητά μας πως ο φασισμός δεν καταρρέει στα δικαστικά έδρανα αλλά στο δρόμο».

Διαμαρτυρία και στο Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο συμμετέχει ενεργά στο κάλεσμα στην πανελλαδική ημέρα δράσης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, που έχει οριστεί για την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου.

Με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν μια σειρά φορέων, συλλόγων και ενώσεων, απευθύνεται κάλεσμα στον λαό του Ρεθύμνου να πάρει μέρος στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση, που θα γίνει την Παρασκευή, στις 6:30 το απόγευμα, έξω από το Δημαρχείο της πόλης.

«Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον καινούργιο, τάχα, κάτι να μας φέρει. Τι κρύβει μες στα δόντια του το ξέρω, καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση-κάλεσμα. Σημειώνεται ότι μεταξύ των φορέων που καλούν περιλαμβάνεται η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, η ΕΑΑΚ, το “Κιβώτιο”, η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Ρεθύμνου, το “Σπόρι” και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News