Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αμανάκης

Κρήτη
Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αμανάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πένθος η εκπαιδευτική κοινότητα για τον χαμό του άξιου δασκάλου

Το όνομα του έχει συνδεθεί άρρηκτα με τους αγώνες που έδωσε στο πλευρό των δασκάλων για πολλά χρόνια στο Ηράκλειο και υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του συνδικαλιστικού χώρου στο νομό.

Ο λόγος για τον Νίκο Αμανάκη που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 62 ετών και μετά από μία σπουδαία μάχη που έδωσε ο ίδιος για την ίδια του την ζωη,νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο.

Εδώ και μήνες έδινε αγόγγυστα τον μεγάλο αγώνα για τη ζωή, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Η είδηση του θανάτου του έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένεια του και τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Ο ίδιος υπήρξε ένας άξιος εκπαιδευτικός, διευθυντής σε σχολεία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ στο Ηράκλειο, μέλος Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ,  πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων .

Το τελευταίο αντίο στο Νίκο Αμανάκη είπαν οι δικοί του άνθρωποι, συγγενείς και φίλοι στις 2.30 το μεσημέρι στην εκκλησία του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο ενώ ακολούθησε η ταφή του στο Καλό Χωριό Πεδιάδος.

Το neakriti.gr εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Αμανάκη από τον Σωκράτη Βαρδάκη.

Όπως αναφέρει: «Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Αμανάκη. Μεγάλη θλίψη μας προκαλεί ο πρόωρος θάνατος του Νίκου, ο οποίος διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα και την αγωνιστικότητά του. Η εκπαιδευτική κοινότητα και το συνδικαλιστικό κίνημα έχασε σήμερα ένα άξιο άνθρωπο που θα μείνει όμως πάντα ζωντανός στη μνήμη μας.

Καλό σου ταξίδι.»

Σε συλληπητήριο μήνυνά του ο Γιάννης Κουράκης αναφέρει:

"Έφυγε πρόωρα από τη ζωή, ένας λαμπρός αγωνιστής, ο Νίκος Αμανάκης.

Βρεθήκαμε σε πολλούς κοινούς συνδικαλιστικούς αγώνες για τους εργαζόμενους.Ο Νίκος Αμανάκης ως δάσκαλος, κέρδιζε πάντα τους μαθητές του.

Ως συνδικαλιστής, αγωνίστηκε με συνέπεια για να επιλύσει τα αιτήματα του κλάδου του.

Ως άνθρωπος και φίλος, κέρδιζε όλους μας με το ήθος του.

Με συγκίνηση τον αποχαιρετούμε και ευχόμαστε στους δικούς του, τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Θα μείνει πάντα ζωντανός στη μνήμη μας".

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Αμανάκη από τον Σωκράτη Βαρδάκη. Όπως αναφέρει:

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Αμανάκη. Μεγάλη θλίψη μας προκαλεί ο πρόωρος θάνατος του Νίκου, ο οποίος διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα και την αγωνιστικότητά του. Η εκπαιδευτική κοινότητα και το συνδικαλιστικό κίνημα έχασε σήμερα ένα άξιο άνθρωπο που θα μείνει όμως πάντα ζωντανός στη μνήμη μας.

Καλό σου ταξίδι.»

Συλληπητήρια ανακοίνωση απο τον Σύλλογο Διδασκόντων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, στην είδηση του θανάτου  του επί σειρά ετών  Διευθυντή στο σχολείο μας  Αμανάκη Νικολάου, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 22 – 11 – 2018 και αποφάσισε τα παρακάτω:

  1. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπημένου συναδέλφου.
  2. Να παραστεί σύσσωμος στην εξόδιο ακολουθία.
  3. Να καταθέσει ένα συμβολικό ποσό στην οικογένειά του και
  4. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Συλληπτήριο Μήνυμα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 36ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την άδικη απώλεια του επί σειρά ετών Διευθυντή του σχολείου μας, Νίκου Αμανάκη. 

Υπήρξε για τα παιδιά μας ένας σπουδαίος δάσκαλος. Ένας εκπαιδευτικός με ήθος και μαχητικότητα  που άφησε το δικό του αποτύπωμα στη σχολική μας κοινότητα.

Ο Σύλλογος μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του και αποφασίζει:

  • Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στη σύζυγο και τα παιδιά του,
  • Να καταθέσει αντί στεφάνου ένα συμβολικό ποσό στην οικογένεια του και
  • Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Καλό Παράδεισο Δάσκαλε!

Συλληπητήρια ανακοίνωση απο τον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνι Χάνι 

 Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι, μετά τη θλιβερή είδηση του πρόωρου και απροσδόκητου θανάτου του αγαπητού συναδέλφου και Διευθυντή του Σχολείου μας Νικολάου Αμανάκη, εκτιμώντας το ήθος, την ευγένεια και την προσφορά του στην εκπαίδευση αλλά και την αγωνιστικότητά του για τα δικαιώματα του κλάδου, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 22/11/18 και σε ένδειξη πένθους αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

 1.Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του  συναδέλφου.

  1. Να παραστούν εκπρόσωποί του στην εξόδιο ακολουθία.
  2. Να καταθέσει χρηματικό ποσό στη μνήμη του για την ενίσχυση κοινωφελούς σκοπού, αντί στεφάνου.
  3. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Συλληπητήρια ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος» συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου του εκλεκτού και αγαπημένου μας συναδέλφου, Νίκου Αμανάκη.

Ο Νίκος, πέρα από μάχιμος εκπαιδευτικός που εργάστηκε, προσέφερε και τίμησε με το έργο του το Δημόσιο Σχολείο, ήταν παράλληλα και σ’ όλη του τη ζωή ένας μάχιμος αγωνιστής με πλούσια συνδικαλιστική δράση.

Ο Νίκος ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων του εκπαιδευτικού και δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου μας, συνιδρυτής και πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, αιρετός εκπρόσωπου του κλάδου και για πολλά χρόνια αντιπρόσωπος στις Γενικές Συνελεύσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Κανείς δεν ξεχνά τους αγώνες που έδωσε για τη Δημόσια Εκπαίδευση και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων απ’ όποια θέση και αν υπηρέτησε.

Ήταν πάντοτε παρόν στους μεγάλους αγώνες του εκπαιδευτικού κόσμου, όπως στην απεργία του 1997, του 2006 και στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την αντιδραστική αξιολόγηση το 2014.

Αναμφίβολα, ο Νίκος, ως εκπαιδευτικός και ως αγωνιστής άφησε το δικό του αποτύπωμα στην εκπαιδευτική και συνδικαλιστική κοινότητα.

Πάνω απ’ όλα, όμως, άφησε το δικό του αποτύπωμα, ως απλός άνθρωπος. Από τον Νίκο θα μας λείψει το ήθος του, η καλοσύνη του, η ανιδιοτέλειά του.

Θα μας λείψει το θεριό με την ευγενική ψυχή.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους λοιπούς συγγενείς.

Νίκο, καλό σου ταξίδι.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News