default-image

Τους... την χάρισε η 30χρονη μητέρα, που είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό

Κρήτη
Τους... την χάρισε η 30χρονη μητέρα, που είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δε θέλω να τραυματιστεί άλλο η οικογένειά μου» -Πώς έκλεισε ο φάκελος της υπόθεσης

Κλείνει οριστικά ο φάκελος της υπόθεσης της 30χρονης μητέρας, η οποία φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από δύο άνδρες, πριν από μερικά χρόνια, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος. Οι δύο Κρητικοί - οι οποίοι είχαν αθωωθεί πρωτόδικα - επρόκειτο να δικαστούν χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Εντούτοις, με δήλωσή της ενώπιον του δικαστηρίου, η 30χρονη γυναίκα ανέφερε ότι δε θέλει να γίνει η δίκη, λόγω της ψυχικής ταλαιπωρίας που έχει βιώσει η ίδια και η οικογένειά της όλο το προηγούμενο διάστημα, εξαιτίας της ανεπιθύμητης δημοσιότητας που έλαβε η υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας  “Νέα Κρήτη”, η φερόμενη παθούσα δήλωσε ότι έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από τη δημοσιότητα που πήρε η δίκη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 30χρονη δήλωσε πως σκέφτεται τα παιδιά της και γενικότερα την οικογένειά της, η οποία πέρασε δύσκολα - όπως και η ίδια - από τη δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση. Εξάλλου, η 30χρονη δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να “τραυματιστεί” άλλο ψυχικά η ίδια αλλά και η οικογένειά της.

Έτσι, όπως προβλέπεται από τον νόμο, το δικαστήριο έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος των δύο Κρητικών που είχαν κατηγορηθεί ότι βίασαν την 30χρονη μητέρα. Ειδικότερα, βάσει του άρθρου 344 του Ποινικού Κώδικα, για την πράξη του βιασμού, μπορεί κατ’ εξαίρεση να υπάρξει οριστική αποχή από την άσκηση ποινικής δίωξης ή παύσης της δίωξης λόγω ανεπιθύμητης δημοσιότητας με δήλωση του θύματος.

Έτσι, ο φάκελος της επίμαχης υπόθεσης, που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη της Κρήτης τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι κλείνει οριστικά.

Ας σημειωθεί ότι χθες, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έδωσε το “παρών” μόνο ο ένας εκ των δύο ανδρών που είχαν καταγγελθεί από την 30χρονη μητέρα για την επίμαχη υπόθεση βιασμού.

Το περιστατικό, όπως είχε καταγγελθεί από την 30χρονη μητέρα, έλαβε χώρα πριν από λίγα χρόνια, την ώρα που η ίδια πήγαινε στη δουλειά της, οδηγώντας το αυτοκίνητό της. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, μια μηχανή, στην οποία επέβαιναν οι φερόμενοι δράστες, έκλεισε τον δρόμο στο όχημά της. Οι δύο άνδρες φέρονται να μετεπιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο της γυναίκας και να την οδήγησαν σε παρακείμενο χωράφι. Εκεί, η 30χρονη φέρεται να βιάστηκε και από τους δύο άνδρες.

Μετά το καταγγελλόμενο περιστατικό, η 30χρονη μετέβη μαζί με τον σύζυγό της στην Αστυνομία, όπου κατήγγειλε το συμβάν. Μερικές εβδομάδες μετά, οι δύο άνδρες απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή, ο οποίος είχε κρίνει τότε ότι πρέπει να προφυλακιστούν. Οι δύο Κρητικοί είχαν κρατηθεί προσωρινά για λίγους μήνες, πριν αφεθούν τελικά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το σκεπτικό της απόφασης

Επισημαίνεται ότι και οι δύο - πρώην πλέον - κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Η υπόθεση είχε εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου πριν από περίπου δύο χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2016, η Έδρα έκρινε αθώους τους δύο Κρητικούς.

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αθώωσε αμφότερους τους άνδρες κατά πλειοψηφία (5-2). Μειοψήφησαν η πρόεδρος του δικαστηρίου και μία ακόμη τακτική δικαστής, που έκριναν ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι.

Ας σημειωθεί ότι η Έδρα υιοθέτησε τότε την πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας, η οποία κατά την αγόρευσή της είχε προτείνει την απαλλαγή των δύο - πρώην - κατηγορουμένων. Ειδικότερα, η εισαγγελέας ανέφερε κατά την αγόρευσή της ότι υπήρξαν μεγάλες δόσεις υπερβολής στα όσα ειπώθηκαν - και από τις δύο πλευρές - κατά τη διαδικασία.

Όπως είχε δημοσιεύσει τον Δεκέμβριο του 2016 η “Νέα Κρήτη”, η εισαγγελέας είχε ζητήσει τότε από το δικαστήριο, από τη στιγμή που δεν προέκυψε - σύμφωνα με την ίδια - κάποιο αντικειμενικό εύρημα που να συνδέει τους δύο άνδρες με την πράξη του βιασμού, να κριθούν αθώοι.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας είχε σταθεί στο ότι ο ιατροδικαστής δε διαπίστωσε στοιχεία βιασμού παρά μόνο αμυχές, με την υπόνοια καθήλωσης. Εξάλλου, όπως είχε πει τότε η εισαγγελέας, οι γενετικοί τύποι των δύο ανδρών δεν ανιχνεύτηκαν ούτε στο βιολογικό υλικό που συλλέχθηκε από τους αστυνομικούς, ούτε και στο παλαμικό αποτύπωμα που εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο.

Ας σημειωθεί ότι στην απολογία τους και οι δύο Κρητικοί είχαν ισχυριστεί ότι ουδέποτε βίασαν την 30χρονη κι ότι είναι αθώοι.

Ωστόσο, μερικές μόνο ημέρες μετά, η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Έτσι, παρά την αθώωσή τους, και οι δύο άνδρες παραπέμφθηκαν για να δικαστούν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για την πράξη του «ομαδικού βιασμού». Ωστόσο, μετά τη χθεσινή εξέλιξη και τη δήλωση της 30χρονης φερόμενης παθούσας, η ποινική δίωξη σε βάρος των δύο Κρητικών έπαυσε οριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News