Κρήτη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Μ.Κουρουπάκης: Ο Κρητικός παραγωγός ραδιοφώνου που ενημερώνει τους ομογενείς στην Νέα Υόρκη

Hellas Fm: Oι ομογενείς διψούν να ακούνε νέα από την Ελλάδα για τις περιοχές τους και τις εξελίξεις

Συνεχίζοντας η ΚΡΗΤΗ TV, το οδοιπορικό της στη Νέα Υόρκη, επόμενος σταθμός οι δυνατές φωνές που εκπέμπουν από την Αστόρια  μέσα από τη συχνότητα του Hellas Fm.

Το ραδιόφωνο με 24ωρο πρόγραμμα που μεταφέρει στους χιλιάδες ομογενείς την επικαιρότητα από την Ελλάδα.

Η Ανδριανή Αγγελιδάκη και η Ράνια Μωραίτη από το στούντιο του Hellas Fm άντλησαν πληροφορίες για το πόσο ενημερωμένοι επιθυμούν να είναι σε σχέση με την ελληνική επικαιρότητα οι ομογενείς που στηρίζουν τον ραδιοφωνικό σταθμό που ανήκει σε οικογένεια μεταναστών από την Ελλάδα στην Αμερική, προκειμένου μέσω αυτού όχι μόνο να ενημερώνονται αλλά να διατηρούν ζωντανή μέσω του ραδιοφώνου και την ελληνική γλώσσα.

Πλησιάζοντας τις εγκαταστάσεις του Hellas Fm στην Αστόρια ούτως ή άλλως νιώθεις πολύ κοντύτερα στην Ελλάδα, αφού στην  περιοχή το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων είναι Έλληνες ομογενείς. Ο ραδιοφωνικός σταθμός εδώ και χρόνια εκπέμπει με αμιγώς ελληνικό πρόγραμμα, ελληνική ειδησεογραφία, καθετί που θα μπορούσε να είναι είδηση για έναν ραδιοφωνικό σταθμό σε οποιαδήποτε πόλη της χώρας και βέβαια ελληνική μουσική.

Ράνια Μωραίτη και Ανδριανή Αγγελιδάκη συνάντησαν τον Μανώλη Κουρουπάκη έναν από τους παλιότερους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Hellas Fm μέσα στο στούντιο και στην πρόθεσή του να κάνει εκείνος τις ερωτήσεις, η επιμονή να αντλήσουν πληροφορίες, οι δημοσιογράφοι της ΚΡΗΤΗ TV,  για τους ομογενείς στη Νέα Υόρκη άλλαξε τα σχέδια.

 Ότι οι ομογενείς διψούν να ακούνε νέα από την Ελλάδα για τις περιοχές τους και τις εξελίξεις όχι μόνο σε θέματα που αφορούν την οικονομία, εξήγησε ο Μανώλης Κουρουπάκης που δεν έκρυψε το παράπονό του για το γεγονός ότι αν και εκεί τα ελληνικά νέα αποτελούν τη βάση του προγράμματός τους, στην Ελλάδα λίγο μαθαίνουμε για τα δικά τους νέα, τα νέα των ομογενών.

Αν και βρίσκεται δεκαετίες στην Αμερική, δεν ένιωσε ποτέ ξένος, καθώς από τη μια η συνύπαρξη με έλληνες, από την άλλη η γνώση για τα νέα της χώρας και από την άλλη τα συχνά ταξίδια στα Χανιά απ’ όπου κατάγεται, δίνουν τροφή στις δυνάμεις του να συνεχίσει όσο μακριά και αν είναι από την πατρίδα.

 Τον ίδιο δρόμο με κάποια χρόνια διαφορά πήρε και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης από την Καβάλα, που ζει πλέον στη Νέα Υόρκη και εργάζεται στο ραδιοφωνικό  σταθμό μετά από συνεργασίες με πανελλαδικής εμβέλειας και κυπριακά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στα οποία εργαζόταν όταν βρίσκονταν  στην Ελλάδα.

 Όπως εξηγεί δεν έχει μετανιώσει για την επιλογή του, όμως έχοντας ενεργοποιηθεί και με την Ένωση Παμμακεδονιτών ως πρόεδρος πλέον, συχνά νιώθει ότι θα ήθελε να μπορεί να βρίσκεται πιο συχνά στον τόπο που τον γέννησε.

 Με το μικρόφωνο μπροστά τους και την Ελλάδα σε κάθε σημείο του ραδιοφωνικού σταθμού, με τη μορφή αναμνηστικών αλλά και φωτογραφιών από επιφανείς έλληνες που έχουν περάσει από το σταθμό, η καθημερινότητα μια ανάσα από τη Νέα Υόρκη, μοιάζει να είναι μια αμιγώς ελληνική υπόθεση την οποία διαμορφώνει το δυναμικό ελληνικό στοιχείο της Αστόρια και όχι μόνο, στην οποία βρήκαν το λιμάνι τους μετανάστες που έφυγαν τη δεκαετία του 60, του 70 ή ακόμη και νωρίτερα, φτιάχνοντας μια συνοικία στην οποία μπερδεύεσαι καθώς όχι μόνο θυμίζει αλλά ουσιαστικά έχει περισσότερο ελληνικά απ’ ότι αμερικάνικα χαρακτηριστικά.

Σχόλια