Πολυτεχνείο: 19 συλλήψεις για τα επεισόδια στην Αθήνα – Ένταση και στο Ηράκλειο με 6 προσαγωγές

Κρήτη
Πολυτεχνείο: 19 συλλήψεις για τα επεισόδια στην Αθήνα – Ένταση και στο Ηράκλειο με 6 προσαγωγές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μικρής έκτασης επεισόδια και στο Ηράκλειο με προσαγωγές ατόμων και μία σύλληψη

Πεδίο μάχης η Αττική το βράδυ του Σαββάτου. 19 άτομα συνελήφθησαν συνολικά  για τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια μετά την πορεία για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αρχικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, καθώς ομάδες κουκουλοφόρων εκσφενδόνιζαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, ακόμη και φωτοβολίδες ευθείας βολής προς τους αστυνομικούς, ενώ τα ΜΑΤ απαντούσαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Επεισόδια στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Στη Θεσσαλονίκη τα επεισόδια ξέσπασαν κοντά στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, στην οδό Εγνατία, και συγκεκριμένα μπροστά στο Παλαί Ντε Σπορ.

Κουκουλοφόροι μπήκαν στη Σχολή μετά το τέλος της πορείας, έσπασαν αντικείμενα κι έστησαν οδοφράγματα, ενώ πετούσαν βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις.Στην Πάτρα, όλα έγιναν στο κέντρο της πόλης. Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου- λάμψης.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απομακρύνουν τους ταραξίες ενώ νωρίτερα νεαροί έριξαν βόμβες μολότοφ στην οδό Στουρνάρη.

Εστίες φωτιάς υπήρχαν και μέσα στο Πολυτεχνείο, όπου ήταν ταμπουρωμένοι κάποιοι και πετούσαν συνεχώς βόμβες μολότοφ, ενώ επιστρατεύθηκε το υδροφόρο όχημα της αστυνομίας, που έκανε συνεχείς ρίψεις νερού.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έπαιρναν μέρος στην πορεία για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου βρέθηκαν αντιμέτωπα με την μήνιν των διαδηλωτών.

Αρχικά οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των μελών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συνέχεια η ένταση κλιμακώθηκε, καθώς εκσφενδονίστηκαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα .

Ένταση και επεισόδια με φθορές και στο Ηράκλειο

Στα Λιοντάρια και στην πλατεία Ελευθερίας το ΠΑΜΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντίστοιχα διαδήλωσαν ειρηνικά νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Ωστόσο λίγο μετά τις 8 το βράδυ η κατάσταση φαίνεται να παρεκτράπηκε με μικρής κλίμακας επεισόδια να δίνουν τον «τόνο» με αφορμή την επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούσαν από νωρίς τους διαδηλωτές κι ενώ όλα έδειχναν να εξελίσσονται ομαλά περίπου μία ώρα μετά το τέλος των συγκεντρώσεων κάποια μεμονωμένα άτομα προκάλεσαν φθορές σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα υπήρξαν 6 προσαγωγές ατόμων τα οποία και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου για εξακρίβωση στοιχείων και αφέθησαν εν συνεχεία ελεύθερα. Επίσης έγινε και μία σύλληψη ενός 32χρονου, η οποία και δεν αφορούσε τα επεισόδια αλλά για καταδικαστική απόφαση του παρελθόντος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News