Κρήτη

Βυθίστηκε ύποπτο σκάφος στην Κρήτη - Έπεσαν στην φουρτουνιασμένη θάλασσα

Έρευνα προσπάθησε να πραγματοποιήσει το Λιμενικό

Παρολίγο να πνιγούν πέντε Σύριοι πέφτοντας στην φουρτουνιασμένη θάλασσα τη στιγμή που ζητήθηκε έλεγχος από σκάφος του Λιμενικού.

Το ύποπτο για διενέργεια παράνομων δραστηριοτήτων σκάφος, ονόματι “MALPAS”, χωρίς σημαία, εντοπίστηκε το Σάββατο από πλοία Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενώ έπλεε στα νότια με ανατολικά ανοιχτά της Κρήτης.

Το σκάφος ήταν μήκους 40 περίπου μέτρων, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και για το λόγο αυτό δόθηκε εντολή στο πλοίο να πλεύσει στις πλησιέστερες ακτές της νήσου Κρήτης, προκειμένου να διενεργηθεί ο προβλεπόμενος έλεγχος. Ενώ το πλοίο έπλεε κανονικά, ξαφνικά σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού σκάφους, παρουσίασε κλίση και σε σύντομο χρονικό διάστημα βυθίστηκε.

Το πλήρωμα πέντε υπήκοοι Συρίας, κατά δήλωσή τους, έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν από στελέχη Πλοία Ανοιχτής Θαλάσσης και Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τα μέλη του πληρώματος του εν λόγω σκάφους είναι καλά στην υγεία τους και οδηγήθηκαν ήδη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα στο στάδιο της ανάκρισης.

Σύμφωνα με πηγές, πυκνό μυστήριο καλύπτει την υπόθεση με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά αφού στο "τραπέζι" βρίσκονται οι υποψίες για παράνομες δραστηριότητες των πέντε Σύριων που επέβαιναν στο πλοίο.

Όπως έγινε γνωστό και οι 5 κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου από πρόθεση και αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Εισαγγελέα Πειραιά.

 

Σχόλια