Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τον «κόσμο» των ναρκωτικών: «Χρήση ίσον κατάρα»

Κρήτη
Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τον «κόσμο» των ναρκωτικών: «Χρήση ίσον κατάρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζουν οι ιστορίες που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ήρωες» της ΚΡΗΤΗ TV

Αίσθηση προκάλεσε η εκπομπή «Ήρωες» της ΚΡΗΤΗ TV, με τις εξομολογήσεις τοξικομανών, αλλά και ατόμων που βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης.

Χρήστες και άτομα που βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης θέλησαν να μιλήσουν με πρόσωπο σε στέκια ναρκωτικών που στοιχειώνουν το Ηράκλειο και την Κρήτη, ενίσχυσαν το συμπέρασμα ότι το περιθώριο, η φυλακή και ο θάνατος αποτελούν φυσικά επακόλουθα των ναρκωτικών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε πρώην χρήστης ναρκωτικών στην κάμερα της εκπομπής «Είχα χάσει πάρα πολλά, είχα χάσει φίλους, γιατί όταν είσαι στη χρήση δεν έχει φίλους, έχεις γνωστούς. Εγώ είχα πολλούς γνωστούς, κάποιοι από αυτούς έχουν πεθάνει, κάποιοι βρίσκονται στη φυλακή και κάποιοι άλλοι, δεν ξέρω κι εγώ που βρίσκονται…», ενώ άλλος χρήστης σχολιάζει «Οι περισσότερες παλιές μου παρέες έχουν πεθάνει από χρήση».

Ο καθένας μίλησε για την προσωπική του εφιαλτική εμπειρία και για την δύσκολη πορεία στο δρόμο προς την απεξάρτηση…

«Τι σημαίνει χρήση; Κατάρα. Η μεγαλύτερη, ίσως, που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος», ανέφερε ένας πρώην χρήστης για τη δική του περιπέτεια, ενώ άλλος σχολίασε πως «Δε νιώθεις εκεί, τα ναρκωτικά σε έχουν σε λήθαργο. Δε σε νοιάζει τίποτα…»

Ενώ, ο φακός της εκπομπής διείσδυσε σε σκοτεινά μέρη όπου εκατοντάδες άτομα στην Κρήτη προσπαθούν να ξεφύγουν από τον εφιάλτη των ουσιών.

Ανήλικοι εθισμένοι στην ηρωίνη

Σύμφωνα με την έρευνα της εκπομπής έχουν καταγραφεί περιστατικά με ανηλίκους που έχουν εθιστεί στα ναρκωτικά από το Δημοτικό. Χαρακτηριστική είναι η φράση του κ. Μανώλη Δασκαλάκη, υπεύθυνου μονάδας κοινωνικής επανένταξης του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, ο οποίος δήλωσε πως «Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις παιδιών 9 και 10 ετών που είναι εθισμένα σε ηρωίνη».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News