Κρήτη

SOS από Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου - Τα σοβαρά περιστατικά πηγαίνουν αλλού

Η κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Κρήτης είναι απογοητευτική

«Χωρίς γενικό χειρουργό για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, μένει σήμερα  το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, με αποτέλεσμα τα χειρουργικά περιστατικά που προσέρχονται στο ΓΝΑΝ να εξετάζονται αρχικά από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων και αν κρίνεται αναγκαίο να παραπέμπονται για χειρουργική εξέταση σε άλλα νοσοκομεία ,στο Ηράκλειο και την Ιεράπετρα.

Η κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Κρήτης είναι απογοητευτική σύμφωνα και με το προεδρείο του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ το οποίο και είχε συνάντηση με το προεδρείο του ΔΣ του συλλόγου φίλων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και με το Δήμαρχο Αγ. Νικολάου Αν. Ζερβό το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτηςστο δημαρχείο Αγ. Νικολάου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το διοικητικό συμβούλιο εργαζομένων του ΓΝΑΝ:

«Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ευχαρίστησαν το Δήμαρχο Αντ. Ζερβό για τη βοήθεια  που έχει παράσχει η νυν δημοτική αρχή  τόσο στο Νοσοκομείο με υλική συνδρομή, όσο και τους εργαζόμενους με τη συμπαράσταση στις προσπάθειες για στελέχωση του Νοσοκομείου.

Ακόμη ενημέρωσαν το δήμαρχο για τη συνεχιζόμενη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στο Νοσοκομείο λόγω της έλλειψης προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, κατάσταση που έχει επιδεινωθεί αντί να βελτιώνεται, ενώ ο αν. Υπουργός Υγείας Π. Πολάκης και η διοίκηση του Νοσοκομείου παρουσιάζουν πλασματική εικόνα προς την κοινωνία

Είναι χαρακτηριστικό ότι  δεν θα εφημερεύει γενικός χειρουργός στο ΓΝΑΝ την Παρασκευή 16/11/2018 (για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα, αφού δεν εφημέρευε και την Κυριακή 11/11). Έτσι αναμένεται την Παρασκευή 16/11 τα χειρουργικά περιστατικά που προσέρχονται στο ΓΝΑΝ να εξετάζονται αρχικά από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων και αν κρίνεται αναγκαίο να παραπέμπονται για χειρουργική εξέταση σε άλλα Νοσοκομεία, στο Ηράκλειο και στην Ιεράπετρα

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν ότι ήδη έχουν υπάρξει κινητοποιήσεις προς τη ΔΥΠΕ για το θέμα της έλλειψης προσωπικού και ότι σε αυτή την περίοδο αναμένουν αν θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν την 1/11/2018 κατά την παράσταση διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο.

Το προεδρείο του ΔΣ του συλλόγου φίλων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου ενημέρωσε το δήμαρχο για τις δράσεις και τις ενέργειες του και για τη συνεργασία που υπάρχει με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και με τους εργαζόμενους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αντ. Ζερβός ανέφερε ότι ο δήμος ενδιαφέρεται για τα θέματα του Νοσοκομείου και της υγείας, αφού παρά το ότι δεν είναι στην άμεση αρμοδιότητα του, αφορά άμεσα στους δημότες. Δεσμεύτηκε δε, ότι θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των εργαζομένων και του Νοσοκομείου.

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ»

Σχόλια