«Εκκλησία και Πολιτεία», την Κυριακή στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Κρήτη
«Εκκλησία και Πολιτεία», την Κυριακή στον «Ορθόδοξο Λόγο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι έχει η Τοπική μας Εκκλησία να πει μπροστά στις εξελίξεις; - Συντονιστείτε στην ΚΡΗΤΗ TV την Κυριακή 18 Νοεμβρίου και ώρα 15:30

Κατά τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, είναι ο παρατεινόμενος Χριστός στους αιώνες, ο οποίος φανερώνεται στη μεταξύ μας ενότητα και στην αγάπη Του, την Εκκλησία.

Με την Εκκλησία είμαστε ένα, γιατί ο Θεός είναι πατέρας όλων και είναι παντού. Εκκλησία είμαστε όλοι! Είναι σπουδαίο να το ζούμε αυτό, εφόσον είμαστε βαπτισμένοι. Να έχουμε τη χαρά της ενότητας και της αγάπης μεταξύ μας.

Της ενότητας με τις χαρές και τις λύπες όλων, να ξεχνάμε τους εαυτούς μας, όπως ο Χριστός κάνει για εμάς. Όταν ξεχωρίζουμε τον εαυτό μας και δεν ζούμε την ενότητα με την Εκκλησία και μέσα σε αυτήν, βρισκόμαστε σε ξένο προς τις παραδόσεις και τις ανάγκες του τόπου μας δρόμο.

Οι τελευταίες ειδήσεις της επικαιρότητας δημιουργούν ένα κλίμα αγωνίας και αβεβαιότητας για τη νέα μορφή σχέσεων πού φαίνεται σταδιακά να δομείται. Τι έχει η Τοπική μας Εκκλησία να πει μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις;

Η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» την Κυριακή ώρες στις 15:30, στην ΚΡΗΤΗ TV πραγματεύεται πτυχές των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News