Αντιθέσεις: «Η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ποτέ με τον ίδιο τρόπο»

Κρήτη
Αντιθέσεις: «Η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ποτέ με τον ίδιο τρόπο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καθιερωμένο ραντεβού με τον Γιώργο Σαχίνη την Παρασκευή στις 22:00

Η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ποτέ με τον ίδιο τρόπο, αλλά η Ιστορία σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας αναδιευθέτησης της προβολής ισχύος όλων των μεγάλων δρώντων.

Το γεωπολιτικό και γεω-οικονομικό παζλ με Ιστορία κλίμακας όπως ξεδιπλώνεται παγκόσμια, στην Ευρώπη, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, η άνοδος των Φασιστικών κινημάτων και οι προκλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο που τείνει να βρεθεί αντιμέτωπη με τις σκοτεινές πτυχές της.

Η Γερμανική Ευρώπη και οι αντιδράσεις χωρών που αναζητούν άλλες επιλογές και η θέση της Ελλάδας στις σύγχρονες ιστορικές προκλήσεις των γεωπολιτικών ισορροπιών αλλά και οι συνέπειες στη πορεία μίας χώρας που πλήρωσε όσο καμία άλλη την Γερμανική Κατοχή. Οι σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες και το τέλος των βεβαιοτήτων ιστορικών συνθηκών από τους μεγάλους δρώντες ισχύος στη περιοχή μας.

Ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ιστορικός συγγραφέας, Γιώργος Μαργαρίτης στις «Αντιθέσεις» αυτή την Παρασκευή στις 10 το βράδυ, σε μια συνέντευξη που αναμένεται να τροφοδοτήσει κύκλο συζητήσεων και σκέψεων πάνω στη κίνηση κοινωνιών, κρατών και υπερεθνικών οργανισμών, σε μία Ιστορική καμπή για την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Παγκόσμια Ανθρώπινη Ιστορία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News