Παπάς που δάγκωσε αστυνομικό: «Δεν θυμάμαι τίποτα - Ζητώ συγνώμη»

Κρήτη
Παπάς που δάγκωσε αστυνομικό: «Δεν θυμάμαι τίποτα - Ζητώ συγνώμη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις από την Αρχιεπισκοπή για τον παπά που δάγκωσε αστυνομικό - Στις 26 Νοεμβρίου η απολογία του

Φαίνεται να ήταν σε τέτοια κατάσταση που δεν θυμάται το παραμικρό . Ο λόγος για τον ιερέα στο Ηράκλειο ο οποίος και κατηγορείται ότι δάγκωσε αστυνομικό και πλέον είναι αντιμέτωπος τόσο με την δικαιοσύνη όσο και με την «Ιερή οργή» από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης. Μια υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και στο πανελλήνιο με τον μαινόμενο ιερέα που χθες οδηγήθηκε στα Δικαστήρια Ηράκλειου όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 26 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στην εκπομπή «Μαζί σου» και στην Τατιάνα Στεφανίδου ο ίδιος δήλωσε μεταξύ άλλων : 

«Δεν θυμάμαι τίποτα. Τους ζητώ συγνώμη. Ντρέπομαι που φθάσαμε σε αυτό το σημείο.Λοιπόν αν έγινε κάτι, εγώ ζήτησα συγνώμη και συγνώμη από το δικαστήριο, από τους ανθρώπους, και αν προξένησα, καμιά φθορά σε κανένα αναλαμβάνω.. με το ποδήλατο που λένε, θα το αποκαταστήσω , δεν υπάρχει πρόβλημα.

Είχα απώλεια μνήμης, δεν θυμάμαι. Το μόνο που θυμάμαι είναι στο πανεπιστημιακό, που έτσι συνήλθα και λέω που είμαστε. Ήταν εκεί τα όργανα της τάξης και μου λένε τα παιδιά, έτσι και έτσι δημιουργήσατε τροχαίο, πηγαίνατε αντίθετα στο ρεύμα και σας βάλαμε εδώ και λέει φωνάξατε περισσότερο… Εγώ δεν θυμάμαι τίποτα.

Ζητώ συγνώμη . Τι να σας πω δηλαδή ντρέπομαι που φτάνω σε αυτό το σημείο τώρα που είναι να τελειώσω την καριέρα μου. Γιατί είμαι 60 ετών και σε λίγο μπαίνω στη σύνταξη».

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου αναμένεται τελικά να λογοδοτήσει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης ο... φασαριόζος ιερέας, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής καθώς φέρεται να οδηγούσε κόντρα στον μονόδρομο, στην οδό 1821, στο κέντρο του Ηρακλείου. Η δίκη του κατηγορούμενου κληρικού, ο οποίος φέρεται, επιπρόσθετα, να εξύβρισε αλλά και να δάγκωσε άνδρα της ΕΛ.ΑΣ. εντός του Αστυνομικού Μεγάρου, αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για τις 26 του μηνός.

Μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε ο κατηγορούμενος προχθές Δευτέρα, εμφανίστηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του. Ας σημειωθεί ότι ο ιερέας απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση για το επίμαχο περιστατικό. Μετά την αναβολή της δίκης, ο κληρικός αποχώρησε από τα Δικαστήρια.

Στο μεταξύ, από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής Κρήτης υπάρχει φανερή δυσαρέσκεια για τον κατηγορούμενο ιερέα. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε αποκλειστικά χθες στο neakriti.gr o Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης. Ο κ. Βερνιδάκης εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν, ενώ καταδίκασε τη συμπεριφορά του επίμαχου κληρικού. Εξάλλου, η Αρχιεπισκοπή δε φέρεται διατεθειμένη να αφήσει έτσι την υπόθεση, καθώς, όπως δήλωσε ο κ. Βερνιδάκης, η υπόθεση αναμένεται να φτάσει στο Επισκοπικό Δικαστήριο.

«Με πολλή θλίψη πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης για το περιστατικό που συνέβη την Κυριακή το βράδυ. Είναι απαράδεκτο και το καταδικάζουμε απερίφραστα. Δε συνάδει η συμπεριφορά αυτή που περιγράφεται από τους δημοσιογράφους με τη συμπεριφορά ενός ιερέα», ανέφερε αρχικά στο neakriti.gr o Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

«Είμαστε όλοι μας στενοχωρημένοι και μόνο θλίψη μάς έχει προκαλέσει (σ.σ. το επίμαχο συμβάν). Λυπούμαστε για όλα όσα συνέβησαν ως Αρχιεπισκοπή Κρήτης και για τον λόγο αυτό ζητήσαμε να ενημερωθούμε επισήμως από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου. Μας ενημέρωσαν (σ.σ. από την ΕΛ.ΑΣ.) και τους ευχαριστούμε για αυτό. Δεν μπορεί ένας ιερέας να εκθέτει την Εκκλησία της Κρήτης με τέτοιο τρόπο, και μάλιστα σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύει η Εκκλησία», δήλωσε, εν συνεχεία, ο κ. Βερνιδάκης.

«Ενημερώθηκε ο Αρχιεπίσκοπος, καθώς πρόκειται για μια κίνηση που εκθέτει την Εκκλησία μας. Θα συλλέξουμε στοιχεία και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, αφού, εκτός από τα αδικήματα τα ποινικά, υπάρχει και ηθικό ζήτημα. Δεν μπορεί ένας ιερέας να συμπεριφέρεται έτσι και να εκθέτει την ιερατική μας οικογένεια», επισήμανε ο κ. Βερνιδάκης, ο οποίος, κλείνοντας, τόνισε ότι «θα σχηματιστεί φάκελος ανακρίσεων από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ο οποίος θα υποβληθεί στο Επισκοπικό Δικαστήριο, που θα αποφασίσει για τον συγκεκριμένο ιερέα».

 Οδηγούσε ανάποδα στη 1821 - Αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 11 το βράδυ της Κυριακής, όταν ο κατηγορούμενος εθεάθη να οδηγεί κόντρα στον μονόδρομο, στην οδό 1821. Ο ρασοφόρος σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν να σπεύσουν στο σημείο, προκειμένου να επιληφθούν του συμβάντος. Ο κληρικός αρνήθηκε - σύμφωνα με πληροφορίες - να υποβληθεί σε αλκοτέστ και προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου η κατάσταση φαίνεται ότι ξέφυγε τελείως: Ο ιερέας φέρεται να εξοργίστηκε, με αποτέλεσμα να... δαγκώσει έναν αστυνομικό, αλλά και να χτυπήσει έναν ακόμη άνδρα της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από την επίθεση που φέρεται να εξαπέλυσε ο μαινόμενος κληρικός εναντίον αστυνομικών, κινήθηκε σε βάρος του η αυτόφωρη διαδικασία. Ο ιερέας οδηγήθηκε προχθές στα Δικαστήρια, ζητώντας 24ωρη προθεσμία. Ο κατηγορούμενος κληρικός εμφανίστηκε ξανά χθες ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου. Τελικά, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 26 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας κατηγορείται για αντίσταση, εξύβριση, σωματική βλάβη, απειλή, αλλά και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News