Κραυγή αγωνίας από ιερόδουλες: Το Ηράκλειο θα γεμίσει ασθένειες όταν η πορνεία... βγει στους δρόμους

Κρήτη
Κραυγή αγωνίας από ιερόδουλες: Το Ηράκλειο θα γεμίσει ασθένειες όταν η πορνεία... βγει στους δρόμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έσβησαν τα τελευταία... κόκκινα φανάρια στο Ηράκλειο

Λουκέτο στους τέσσερις εναπομείναντες οίκους ανοχής στο Ηράκλειο έβαλε η Δημοτική Αστυνομία, μετά και την απόρριψη του αιτήματος του κλάδου για προσωρινή αναστολή του σφραγίσματος από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Για μια άδικη απόφαση κάνουν λόγο οι ιδιοκτήτριες οίκων ανοχής και ιερόδουλες, οι οποίες αναφέρονται στους κινδύνους που ελλοχεύουν για τον πληθυσμό και κυρίως για τους νέους που θα θελήσουν να στραφούν στα μονοπάτια του αγοραίου έρωτα στους δρόμους, όπου εκεί δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος στις εκδιδόμενες γυναίκες.

Οι νόμιμες εκδιδόμενες γυναίκες σε οίκους ανοχής βρίσκονται σε απόγνωση, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου σε όλους τους αρμόδιους, καθώς εκτιμούν ότι «θα πολλαπλασιαστούν οι ασθένειες» από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Έσβησαν τα τελευταία... κόκκινα φανάρια στο Ηράκλειο, γεγονός που έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις από τους οίκους ανοχής και τις ιερόδουλες, οι οποίες πλέον εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι η πορνεία θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε κάθε γωνιά της πόλης το επόμενο χρονικό διάστημα, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για μια υγειονομική “βόμβα” στο Ηράκλειο.

Κραυγή απόγνωσης από την ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής στο Ηράκλειο, κ. Κατερίνα.

«Θα αρχίσει η πορνεία να βγαίνει στους δρόμους, ενώ το Ηράκλειο θα... γεμίσει από αρρώστιες. Εμείς ελεγχόμαστε ανά πάσα στιγμή από την Αστυνομία, από το ΠΑΓΝΗ και από την Υγειονομική Υπηρεσία. Τώρα που έκλεισαν οι οίκοι ανοχής, τι θα γίνει στο Ηράκλειο με τους 18άρηδες και όχι μόνο, που επισκέπτονταν τους οίκους μας; Το Ηράκλειο έχει ανάγκη τους οίκους ανοχής. Δεν μπορούν να το καταλάβουν; Δεν υπάρχουν καταγγελίες από γείτονες, δεν έχουμε δώσει κανένα δικαίωμα στον οποιονδήποτε. Από την πλευρά μας θα κάνουμε έφεση στην επίμαχη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Ωστόσο, κάποιοι οίκοι ανοχής που είχαν κλείσει άνοιξαν και πάλι. Υπάρχουν ανάγκες», δήλωσε χαρακτηριστικά στη “Νέα Κρήτη”.

Σύμφωνα με την κ. Κατερίνα, με βάση τον σχετικό νόμο δεν υπάρχουν χώροι που να πληρούν τις προδιαγραφές για τη νόμιμη λειτουργία των οίκων ανοχής στο Ηράκλειο.

«Όπου και να πάμε βρίσκουμε παντού τοίχο», ανέφερε, επισημαίνοντας παράλληλα τις κοινωνικές αντιδράσεις που μπορούν να προκληθούν σε κατοικημένες περιοχές στην περίπτωση που δημότες αντικρίσουν δίπλα στο σπίτι τους ένα κόκκινο φανάρι!

Συνολικά, 15 ιερόδουλες σε οίκους ανοχής του Ηρακλείου εξετάζονται κάθε βδομάδα από ειδικούς στη Δερματολογική και Γυναικολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, και μάλιστα υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ την ίδια ώρα εκατοντάδες άλλες γυναίκες, κυρίως αλλοδαπές, χωρίς κανέναν έλεγχο προσφέρουν παράνομα τις υπηρεσίες τους σε διάφορα στέκια της παραλιακής, της Αμμουδάρας και όχι μόνο, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται στους πελάτες, πρόβλημα το οποίο αναμένεται να διογκωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Με το κλείσιμο των οίκων ανοχής θα δημιουργηθεί πρόβλημα, αφού δε θα υπάρχει καμία ασφάλεια στους πολίτες που αναζητήσουν τον αγοραίο έρωτα», παραδέχεται ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Νίκος Καμπάνης.

Ιδιοκτήτριες οίκων ανοχής αγανακτούν με τις εξελίξεις, τονίζοντας την ανάγκη να βρεθεί η χρυσή τομή μέχρις ότου υπάρξουν τροποποιήσεις στον αυστηρό, όπως λένε, νόμο σε σχέση με τη διαδικασία αδειοδότησης των οίκων ανοχής. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Δήμος Ηρακλείου πρόκειται να αποστείλει τις επόμενες μέρες εισήγηση προς το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη βελτίωση του επίμαχου νόμου σε ό,τι αφορά τις πολεοδομικές παραμέτρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χιλιάδες άδειες εξασκήσεως επαγγέλματος στον χώρο της πορνείας έχουν εκδοθεί όλα αυτά τα χρόνια στο Ηράκλειο, όπου κάθε χρόνο εκδίδονται γύρω στις 40 άδειες.

Όμως, οι συνευρέσεις είναι παράνομες εφόσον αυτές δε γίνονται εντός των νόμιμων οίκων ανοχής, όπως ξεκαθαρίζει ο Νίκος Καμπάνης.

«Θα πολλαπλασιαστούν οι ασθένειες»

«Για να υπάρχει μια ήρεμη ζωή στην πόλη, θα πρέπει να λειτουργούν οίκοι ανοχής για την εξυπηρέτηση του πληθυσμού.

Επί 13 χρόνια λειτουργούσαμε με δικαστική απόφαση. Με το κλείσιμο των οίκων ανοχής θα υπάρξουν προβλήματα υγείας καθώς θα πολλαπλασιαστούν οι ασθένειες για όσους αναζητούν τον αγοραίο έρωτα στους δρόμους, όπου εκεί δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος. Φοβάμαι ακόμα και για περιστατικά βιασμού. Ήδη... κυκλοφορούν πολλά έξω. Γνωρίζουμε ότι κάποιοι που είναι φορείς του AIDS έρχονται σε επαφή με κόσμο. Βάζουν ένα φουστάνι και βγάζουν χρήματα», τόνισε  ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής.

«Είναι άδικο να κλείσουν οι οίκοι ανοχής. Υπάρχουν κοπέλες που συντηρούν οικογένειες από αυτή τη δουλειά. Και εγώ μεγαλώνω τον γιο μου, 7 χρονών, και βοηθώ οικονομικά τον πατέρα μου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας στη Ρουμανία», υπογράμμισε από την πλευρά της η Βάνα, ιερόδουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News