Ο πιο παραδοσιακός γάμος της χρονιάς - Ζευγάρι και καλεσμένοι ντυμένοι με κρητικές φορεσιές

Κρήτη
Ο πιο παραδοσιακός γάμος της χρονιάς - Ζευγάρι και καλεσμένοι ντυμένοι με κρητικές φορεσιές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πιο ευτυχισμένη στιγμή για την Ιωάννα και το Κώστα που βάφτισαν και την μικρή τους πριγκίπισσα Γεωργία

Ένας γάμος που είχε ότι η προστάζει η παράδοση της Κρήτης, με έθιμα και ετοιμασίες να αναβιώνουν στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της Ιωάννας Φουκάκη και του Κώστα Κανακουσάκη.

Οι δύο νέοι το Σάββατο το απόγευμα, αποφάσισαν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου με «πλούσιο» άρωμα Κρήτης.

Από τον καλεστή και την πρόσκληση του γάμου, για τους κατοίκους αστικών περιοχών, «ζητώντας» από τους καλεσμένους να παρευρεθούν στη χαρά του ζευγαριού ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες, μέχρι τα κανίσκια, τον πρόγαμο και εν τέλει το μυστήριο του γάμου, τα λευκά σαρίκια, το κρητικό γλέντι που ακολούθησε με το παραδοσιακό  γαμοπίλαφο.

Άκρως εντυπωσιακό στοιχείο το γεγονός ότι ζευγάρι, κουμπάροι και καλεσμένοι ήταν απολύτως εναρμονισμένοι με το παραδοσιακό στοιχείο φορώντας άντρες, γυναίκες αλλά και παιδιά, παραδοσιακές φορεσιές.

Η νύφη απαστράπτουσα, έκλεψε τις εντυπώσεις με την ομορφιά και το στυλ της, σαγηνεύοντας τον γοητευτικό γαμπρό που την περίμενε, πως και πώς στα σκαλιά της εκκλησία των Ρουσοχωρίων, του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Μάλιστα με το που έσμιξαν οι οικογένειες, έξω από την εκκλησία, χόρεψαν το πρώτο χορό, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, στοιχείο που στις μέρες μας πλέον έχει εκλείψει.

Η ευτυχία του ζευγαριού ολοκληρώθηκε με την τέλεση και τη βάφτισης της κορούλας τους Γεωργίας που ακόμη και η μικρή «πριγκίπισσα» ήταν ντυμένη με παραδοσιακή ενδυμασία.

Ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι σε γνωστό κέντρο του Αρκαλοχωρίου με ήχους της λύρας του Μιλτιάδη Βαρουχάκη και του συγκροτήματος του.

Μάλιστα ο γαμπρός είναι γνωστός και στον αθλητικό κόσμο της Κρήτης και δη του Ηρακλείου αφού είναι εκείνο που έγραψε τους στίχους του τραγουδιού για τα 90χρόνια του ΟΦΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News