Στη φυλακή 4 για το κύκλωμα αναβολικών - Τι υποστηρίζουν

Κρήτη
Στη φυλακή 4 για το κύκλωμα αναβολικών - Τι υποστηρίζουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε και ο 37χρονος από τα Χανιά

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν τελικά 4 από τα συνολικά 11 άτομα που συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης αναβολικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την προχθεσινή προφυλάκιση δύο εκ των κατηγορουμένων, χθες τους ακολούθησαν στη φυλακή άλλα δύο άτομα.

Πρόκειται για τον 37χρονο που διαμένει μόνιμα στα Χανιά, καθώς κι έναν 47χρονο, ο οποίος είναι μάλιστα στέλεχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Fitness Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες, που κρίθηκαν χθες προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή, φέρονται να είχαν στενή συνεργασία. Πάντως, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορος υπεράσπισης του 47χρονου υποστηρίζει ότι ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες, εμμένοντας στην αθωότητά του.

Μετά τη χθεσινή απόφαση για προφυλάκιση του 37χρονου και του 47χρονου, συνολικά τέσσερα άτομα θα παραμείνουν προσωρινά κρατούμενα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Ας σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μετά τις απολογίες τους.

4 συνελήφθησαν στην Κρήτη

Υπενθυμίζεται ότι από τα 11 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, τα 4 συνελήφθησαν από την Αστυνομία στην Κρήτη. Μεταξύ αυτών βρισκόταν και ο 28χρονος που φέρεται ως “εγκέφαλος” του κυκλώματος. Ο νεαρός, ο οποίος διέμενε μόνιμα στο Ηράκλειο και κατάγεται από την Αλβανία, είναι ευρέως γνωστός σε πανελλαδικό επίπεδο, λόγω της συμμετοχής του σε αγώνες body building.

Το δεύτερο άτομο που εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση και συνελήφθη στην Κρήτη είναι μια γυναίκα με καταγωγή από το Καζακστάν. Το “καρέ” των συλλήψεων επί κρητικού εδάφους για τις Αρχές συμπλήρωσαν ένας Ρεθυμνιώτης, αλλά και ο 37χρονος που διαμένει στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος φέρεται ως βασικό στέλεχος της ομάδας.

Ο 28χρονος φερόμενος αρχηγός κατηγορείται ότι είχε αναλάβει την εισαγωγή έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και σχετικών πρώτων υλών από την Κίνα αλλά και την Πολωνία. Εν συνεχεία, ο νεαρός προέβαινε - με τη χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού - στην παρασκευή παράνομων αναβολικών. Η παρασκευή των σκευασμάτων αυτών γινόταν σε ειδικό παρασκευαστήριο σε περιοχή της Κρήτης.

Τα εν λόγω σκευάσματα προμηθεύονταν από τον 28χρονο τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, τα οποία φέρονται να τα διακινούσαν περαιτέρω. Η διακίνηση φαίνεται, μάλιστα, να γινόταν μέσω γυμναστηρίων, αλλά και καταστημάτων συμπληρωμάτων διατροφής. Ειδικότερα, τα αναβολικά που παρασκευάζονταν διοχετεύονταν - κυρίως - στην Κρήτη, την Αττική και την Ήπειρο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι γίνονταν και εξαγωγές σε Πολωνία, Γερμανία, αλλά και Κύπρο.

Μετά από την “έφοδο” των Αρχών σε σπίτια και άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν φερόμενα μέλη της οργάνωσης, εντοπίστηκαν - μεταξύ άλλων - 141.639 αναβολικά, 301 ηρεμιστικά χάπια και 40 ναρκωτικά χάπια (MDMA), ένα αεροβόλο όπλο και δύο μαχαίρια, 13 φυσίγγια αερίου και 29 αβολίδωτα φυσίγγια, αλλά και μηχανικός εξοπλισμός παρασκευής αναβολικών σκευασμάτων. Επίσης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 19 κινητά τηλέφωνα, 9 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αλλά και περισσότερα από 155.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News