Κρήτη

Κύκλωμα αναβολικών: Οι διάλογοι «φωτιά» και οι κώδικες

Δύο άτομα προφυλακίστηκαν για το κύκλωμα αναβολικών που λειτουργούσε με εντολές του ''εγκεφάλου" από το Ηράκλειο

Σοκαριστικοί είναι οι διάλογοι του κυκλώματος αναβολικών που είχε στηθεί με επίκεντρο την Κρήτη όπου δρούσε ο αρχηγός της οργάνωσης και είχε στηθεί το παρασκευαστήριο των ουσιών. Δύο άτομα προφυλακίστηκαν , ενώ την Παρασκευή θα περάσουν οι υπόλοιποι οκτώ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και την κατηγορία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Οι διάλογοι

-Αθλητής… Jet-ski: «Έχω τέσσερις μέρες πυρετό. Με πονάει όλο μου το σώμα. Δεν μπορώ να κουνήσω το πόδι μου»

 

-31χρονος προμηθευτής αναβολικών: «Μην ανησυχείς. Θα σου δώσω άλλο σκεύασμα. Θα είσαι καλύτερα».

Eίναι μια από τις συνομιλίες ανάμεσα σε αθλητή, ο οποίος παραπονιέται σε μέλος της «Μαφίας» των αναβολικών για τις επικίνδυνες παρενέργειες της χρήσης.

Η διακίνηση των αναβολικών γινόταν με ταχυμεταφορές και σε συσκευασίες για… σοκολατάκια και σκυλοτροφές!

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν κατά τη μεταξύ τους επικοινωνία σύμφωνα με το thetoc.gr ηλεκτρονικές εφαρμογές διαδικτυακής συνομιλίας, όπως το «Viber», μιλούσαν κωδικοποιημένα και διέγραφαν απευθείας τις επικοινωνίες τους. Μερικά από τα αναβολικά τα ανέφεραν ως «Τέστο», «Γουίν Γουι», «Τουρίνα», «Αναμπό», «Ομέγκα», «Χέλιξ».

"Του έδωσε και βγήκε 3ος"

Ο «Πρόεδρος», σύμφωνα με την δικογραφία, διοχέτευε απευθείας αναβολικά σε αθλητές ενόψει της συμμετοχής τους σε επικείμενους αγώνες Βodybuilding, παρέχοντας ταυτόχρονα και τις απαραίτητες οδηγίες για τον τρόπο λήψης τους. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του σε τηλεφωνική συνομιλία: «Του έδωσα και βγήκε 3ος». Είναι ιδιοκτήτης ατομικής εταιρείας, με επωνυμία, με δραστηριότητα «Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα», στο οποίο διαπιστώθηκε ότι παραδόθηκε δέμα με αναβολικά. Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του προέκυψε η προμήθεια αναβολικών σε τουλάχιστον τρεις αθλητές, δύο γυναίκες και έναν άνδρα, οι συμμετείχαν στις 28-10-2018 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα bodybuilding, τους οποίους συνόδευσε με ακόμη έξι αθλητές.

Ανάμεσα στα 11 άτομα που συνέλαβαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, είναι και ένας 41χρονος αθλητής του Bodybuilding και Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Fitness Ελλάδας «International Fitness & Bodybuilding Association - IBFA HELLAS» από το 2014 έως σήμερα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 8 Ιουνίου 2018 όταν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος εντοπίστηκαν χάρτινα κουτιά, που είχαν ενδείξεις πως περιείχαν αναβολικά χάπια. Από την έρευνα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας προέκυψαν οι εμπλεκόμενοι και ο τρόπος δράσης του κυκλώματος που έφερνε πρώτες ύλες από την Κίνα και παρασκεύαζε τα αναβολικά σε εργαστήριο στο Ηράκλειο Κρήτης. Τα αναβολικά, τα οποία ανέφεραν με κωδικούς στις συνομιλίες τους είχαν επικίνδυνες δραστικές ουσίες όπως: Δροστανολόνη, Τρενμπολόνη, Oξανδρολόνη, Προπιονική Τεστοστερόνη Φενυλοπροπιονική Τεστοστερόνη, Ισοκοπριτική Τεστοστερόνη, Δεκαονική Τεστοστερόνη, … Ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη.

Η δράση της οργάνωσης δεν περιοριζόταν στην Ελλάδα, αλλά αντίθετα επεκτεινόταν Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο. 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια