Προσοχή στις απάτες μέσω e-mail: Δεύτερο «χτύπημα» μετά τον Κουνάλη

Κρήτη
Προσοχή στις απάτες μέσω e-mail: Δεύτερο «χτύπημα» μετά τον Κουνάλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον Κρητικό Κώστα Κουνάλη και ο Κωνσταντίνος Κωνής θύμα των επιτηδείων με τα fake e-mail

Μετά την απάτη στο όνομα του γνωστού Χανιώτη καλλιτέχνη, Κώστα Κουνάλη, οι επιτήδειοι «χτύπησαν» ξανά, βάζοντας - αυτή τη φορά - στο στόχαστρο έναν άντρα από την Αθήνα.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Κωνή, έναν άνθρωπο πολύ γνωστό στην υπόλοιπη χώρα, καθώς αποτελεί ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ενώ ενεργή είναι και η ενασχόλησή του με τα κοινά.

Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Κωνή

Όπως ο Κώστας Κουνάλης, έτσι και ο Κωνσταντίνος Κωνής, ενημέρωσε τους διαδικτυακούς τους φίλους για την απάτη στο όνομά του, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, αναγράφοντας τα εξής:

«Καλό μεσημέρι. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες φίλους μου, που από το πρωί, με κάθε τρόπο, προσπαθούν να με ενημερώσουν για το γεγονός.

Σας ενημερώνω ότι στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, από το δικό μου ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά και από τα: [email protected] και [email protected] δέχεσθε το παρακάτω μήνυμα, που δεν πρέπει να το λάβετε υπόψη σας.

Κάποιος μου χάκαρε το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο και προσπαθεί να εξαπατήσει τους καλοπροαίρετους φίλους μου.

Ήδη έχω καταθέσει καταγγελία στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έχω ενημερώσει σχετικά και την Μicrosoft στην ιδιοκτησία της οποίας είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο hotmail, που εγώ χρησιμοποιώ.

Θέλω να πω στους χάκερ μου, αυτό που είπε ο μεγάλος Γερμανός ποιητής & φιλόσοφος Βόλφγκανγκ Γκαίτε: ''Απ’ όλους τους κλέφτες, οι ηλίθιοι είναι οι χειρότεροι επειδή σου κλέβουν το χρόνο και το κέφι σου''.»

Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Κωνής, όπως ο ίδιος αναφέρει, έχει ήδη καταθέσει καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ έχει ενημερώσει και τη Microsoft για το περιστατικό, ενώ, πολλοί είναι οι φίλοι του στο Facebook που αναφέρουν ότι έλαβαν και εκείνοι το e-mail των επιτηδείων.

Προσοχή σε αυτού του είδους e-mail

Πάντως, το εν λόγω, δεύτερο, «χτύπημα» των επιτηδείων, οφείλει να κινητοποιήσει τους πολίτες, καθώς, από ότι φαίνεται, οι άγνωστοι (ή ο άγνωστος) δράστες χρησιμοποιούν το ίδιο ακριβώς κείμενο στα e-mail τους.

Τόσο στην περίπτωση του Κρητικού ζωγράφου, Κώστα Κουνάλη, όσο και στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Κωνή, το e-mail ανέφερε ότι ζητείται χρηματική βοήθεια ύψους 1.850 ευρώ, λόγω κλοπής.

Και στις δύο περιπτώσεις, τα δύο θύματα της απάτης, υποτίθεται, ότι βρίσκονταν στην Ουκρανία, όπου και εκλάπη η τσάντα τους, που περιείχε το διαβατήριο και τις πιστωτικές τους κάρτες και, για το λόγο αυτό, ζητούν την βοήθεια των διαδικτυακών τους φίλων, μέσω του «επίμαχου» e-mail.

Μάλιστα, και στις δύο περιπτώσεις, δεν αναγράφεται κάποιος τραπεζικός λογαριασμός, αλλά οι δράστες ζητούν περεταίρω επικοινωνία από τα υποψήφια θύματά τους.

Ενώ, τέλος, σημειώνεται ότι οι δράστες, όπως όλα δείχνουν, αναζητούν αναγνωρίσιμα άτομα και, χρησιμοποιώντας το δικό τους όνομα, πραγματοποιούν τις απάτες τους.

Τα e-mail:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News