Κρήτη

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών: Πλήρης ανατροπή από το 2019 με την κατάργηση του νόμου Κατσέλη

Τι θα γίνει με την προστασία της πρώτης κατοικίας μετά την κατάργηση του νόμου Κατσέλη;

Σε παρέμβαση αναφορικά με τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη προχωρά η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης εκφράζεται η απογοήτευση, ο φόβος αλλά και η ενόχλησή της  σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Δραγασάκη ότι στις 31 Δεκεμβρίου καταργείται ο νόμος Κατσέλη.

Παράλληλα, τονίζεται ότι ο νέος νόμος που θα φέρει η κυβέρνηση προς αντικατάσταση του υφιστάμενου θα προστατεύει, σύμφωνα πάντα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τους οφειλέτες μόνο από τις τράπεζες.

«Δεν αναφέρθηκε όμως, σε προστασία από το Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, δήμους, ιδιώτες κλπ. Η δήλωση του κυρίου Δραγασάκη ήταν μόνο για τις τράπεζες» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

«Νοιώθουμε μεγάλη απογοήτευση ως καταναλωτές, για τα αναφερόμενα του αρμόδιου Υπουργού σε δημόσιο λόγο του, αναφέροντας σ’ αυτόν την κατάργηση του ν. Κατσέλη και ότι θα έρθει κάποιο νέο νομικό καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, μόνο σε ό,τι αφορά τις τράπεζες. Δεν αναφέρθηκε όμως, σε προστασία από το Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, δήμους, ιδιώτες κλπ. Η δήλωση του κυρίου Δραγασάκη ήταν μόνο για τις τράπεζες. Γιατί επί λέξει είπε ότι "συζητάμε με τις τράπεζες να δούμε ποια θα είναι εκείνη η λύση που θα επιτευχθεί σαφώς βεβαίως έχοντας την νομοθετική πρωτοβουλία". Έτσι όλα δείχνουν ότι έρχεται πλήρης ανατροπή από το νέο έτος 2019, στην προστασία των δανειοληπτών και όχι των οφειλετών.

Νοιώθουμε αρκετά απογοητευμένοι, διότι έγκαιρα ζητήσαμε από τον κ. Υπουργό την παράταση του νόμου 3869/2010, για ένα έτος ακόμα, για να μη μείνουν εκατοντάδες απροστάτευτοι οφειλέτες και να μη χαθούν εκατοντάδες σπίτια φτωχών οφειλετών.

Νοιώθουμε αρκετά απογοητευμένοι, καθώς, ο Νόμος Κατσέλη, δέχτηκε αρκετές τροποποιήσεις, και όλες εις βάρος της προστασίας των καταναλωτών και εις όφελος των πιστωτών.

 Η δήλωση της Κυβέρνησης, δια στόματος του κυρίου Δραγασάκη, ότι θα φέρει μέχρι τέλος του έτους νομοθέτημα προστασίας της κύριας κατοικίας, δεν μας καθησυχάζει, αντίθετα μας σπείρει ανησυχία και φόβο, διότι η αντικατάσταση αυτή, θα ωφελήσει ναι μεν κάποιους οικονομικά αδύναμους δανειολήπτες αλλά λίγους και όχι συνολικά οφειλέτες.

Και πάλι καλούμε Δημόσια την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να προστατεύσει την κύρια κατοικία όσο το δυνατόν σε περισσότερους δανειολήπτες – οφειλέτες λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί από αυτούς βρέθηκαν σε οικονομική δυσκολία χωρίς την δική τους ευθύνη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια