Κύκλωμα αναβολικών: Από την Κρήτη ο αρχηγός κινούσε τα νήματα

Κρήτη
Κύκλωμα αναβολικών: Από την Κρήτη ο αρχηγός κινούσε τα νήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις συλλήψεις στην Κρήτη για μεγάλο κύκλωμα αναβολικών

 Μεγάλες διαστάσεις πήραν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα εμπορίας αναβολικών καθώς όχι μόνο είχε απλώσει τα πλοκάμια σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και κατάφερνε να «σπρώχνει» παράνομες και απαγορευμένες ουσίες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, στους "πελάτες".

Μάλιστα ο αρχηγός της οργάνωσης σύμφωνα με την Αστυνομία καθοδηγούσε τις κινήσεις των μελών από την Κρήτη. Στο νησί μας άλλωστε και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο λειτουργούσε και το παρασκευαστήριο των ουσιών.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας άνδρας (φερόμενος αρχηγός) και μια γυναίκα στο Ηράκλειο, ένας άνδρας στο Ρέθυμνο και ένας άνδρας στα Χανιά. Συνολικά οι συλλήψεις σε όλη τη χώρα ήταν 11 και η επιχείρηση της αστυνομίας έλαβε χώρα πέραν της Κρήτης, στην Αττική και στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο «αρχηγός» της οργάνωσης, είχε αναλάβει την εισαγωγή από το εξωτερικό (Κίνα, Πολωνία), έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών, ενώ στη συνέχεια σε παρασκευαστήριο που διατηρούσε σε περιοχή της Κρήτης, προέβαινε, με τη χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, στην παρασκευή παράνομων αναβολικών, στην τελική τους μορφή.

Ακολούθως, με αυτά προμήθευε τα λοιπά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την περαιτέρω διακίνηση, εμπορία και χορήγησή τους στους «τελικούς χρήστες», μεταξύ των οποίων και αθλητές, ενώ η διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων πραγματοποιούνταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News