Mέσω της Κρήτης δρούσε μεγάλο κύκλωμα αναβολικών

Κρήτη
Mέσω της Κρήτης δρούσε μεγάλο κύκλωμα αναβολικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συλλήψεις για αναβολικά ενώ το παρασκευαστήριο της οργάνωσης βρισκόταν στην Κρήτη

Μεγάλο κύκλωμα εμπορίας αναβολικών το οποίο δρούσε εντός της Αττικής, αλλά και σε άλλες περιοχές μεταξύ των οποίων στην Κρήτη εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ, ενώ το παρασκευαστήριο που διατηρούσε η οργάνωση βρισκόταν σε περιοχή της Κρήτης.

Ήδη συνελήφθησαν 11 άτομα (δέκα άνδρες, μία γυναίκα), μεταξύ των οποίων και γνωστός διοργανωτής αγώνων και γυμναστής. 

Η αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα σε πέραν της Αττικής, στην Κρήτη και στην Ήπειρο. Mάλιστα έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(141.639) αναβολικά (δισκία, φιαλίδια, αμπούλες, σύριγγες),

(301) ηρεμιστικά χάπια και (40) ναρκωτικά χάπια (MDMA),

(6.520) γραμμάρια καπνού,

(6,2) γραμμάρια κάνναβης,

αεροβόλο όπλο και (2) μαχαίρια,

(13) φυσίγγια αερίου και (29) αβολίδοτα φυσίγγια,

μηχανικός εξοπλισμός παρασκευής αναβολικών σκευασμάτων,

πλήθος πρώτων υλών, κενών συσκευασιών,

(19) κινητά τηλέφωνα,

(9) ηλεκτονικοί υπολογιστές (2 σταθεροί και 7 φορητοί),

(2) tablets,

σκληρός δίσκος και (2) μέσα αποθήκευσης USB,

(155.499) ευρώ και (136) δολάρια ΗΠΑ και

πλήθος εγγράφων-ιδιόχειρων σημειώσεων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθη ημεδαπή για παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα στοιχεία της έρευνας οι συλληφθέντες είχαν ενταθεί σε εγκληματική οργάνωση, η οποία έχοντας ως βασικά χαρακτηριστικά την ιεραρχική δομή, τους διακριτούς ρόλους και τη διαρκή δράση, ειδικευόταν στην κατ’ επάγγελμα παρασκευή, αποθήκευση, εμπορία, διακίνηση, προμήθεια και χορήγηση παράνομων και απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν και εμπορεύονταν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από αναβολικές ουσίες.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο.

Παρασκευαστήριο στην Κρήτη

Ως προς την μεθοδολογία που ακολουθούσαν, ο «αρχηγός» της οργάνωσης, είχε αναλάβει την εισαγωγή από το εξωτερικό (Κίνα, Πολωνία), έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών, ενώ στη συνέχεια σε παρασκευαστήριο που διατηρούσε σε περιοχή της Κρήτης, προέβαινε, με τη χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, στην παρασκευή παράνομων αναβολικών, στην τελική τους μορφή.

Ακολούθως, με αυτά προμήθευε τα λοιπά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την περαιτέρω διακίνηση, εμπορία και χορήγησή τους στους «τελικούς χρήστες», μεταξύ των οποίων και αθλητές, ενώ η διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων πραγματοποιούνταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

Όπως διακριβώθηκε, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, κυρίως σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, έχοντας επεκτείνει τη δράση τους και σε χώρες του εξωτερικού (Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News