Η ιστορία της μικρής Άννας με το σπάνιο σύνδρομο: «Κλείνω τα μάτια και ονειρεύομαι ότι χορεύω»

Κρήτη
Η ιστορία της μικρής Άννας με το σπάνιο σύνδρομο: «Κλείνω τα μάτια και ονειρεύομαι ότι χορεύω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζει η ιστορία της Άννας και της Μαρίας, δύο γυναικών με τεράστια δύναμη ψυχής...

Μια συγκλονιστική μάνα, μία μάνα - σύμβολο για ολόκληρη την Κρήτη, που μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV για τη μάχη που δίνει στην καθημερινότητα της για να βοηθήσει την κόρη της, Άννα, που γεννήθηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία.

Οι δυσκολίες για τη Μαρία Νταγάκη είναι πολλές: Πρέπει να γίνει η ίδια η ζωή για την Άννα της, που σήμερα ζει και αναπνέει με όλες τις δραστηριότητες που έχει ένα παιδί εν έτη 2018. Αν κρύψεις τη διαφορετικότητα του παιδιού σου είναι μια άπληστη κοροϊδία για τον κάθε γονέα…

Από την πρώτη στιγμή φώναξε δυνατά στην οικογένεια της: «Αυτή είναι η Άννα μου και έχει κάθε δικαίωμα να γευτεί όλες τις χαρές της ζωής που γεύεται κάθε παιδί στην ηλικία της».

«Εσύ η ίδια σαν μάνα», λέει χαρακτηριστικά η Μαρία, «πρέπει να δώσεις δύναμη και κουράγιο στους δικούς σου ανθρώπους για να φτάσουν στην αποδοχή». Μάλιστα, όπως λέει, «οι στενοί συγγενείς θέτουν τις βάσης για να οδηγηθεί ένα διαφορετικό παιδί στην απόλυτη απομόνωση».

«Εγώ τα κατάφερα», λέει χαρακτηριστικά, «και σήμερα η Άννα μου κάνει όλα εκείνα που κάνει κάθε παιδί. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα τα ταμπού στην σύγχρονη κοινωνία της Κρήτης είναι απίστευτα».

Η Μαρία εν έτη 2018 ζητά το αυτονόητο για το παιδί της που δεν είναι άλλο από την μάθηση, όπως τόνισε με αυστηρό ύφος στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Γιώργο Τερζάκη. Η Άννα λόγω των τραγικών κενών που υπάρχουν στο Ηράκλειο δεν μπορεί να παρακολουθήσει όπως πρέπει τα μαθήματα της. Μάλιστα η νεαρή μητέρα ξέσπασε κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού αέρα.

Συγκλονιστικές, όμως είναι και οι ιστορίες του Νίκου Μαυροματάκη και του Μιχάλη Λεμονή που, μιλώντας στη διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής», αναφέρθηκαν στη δική τους υπέρβαση, αλλά και στο σημαντικό ρόλο που έπαιξε και εξακολουθεί να παίζει η οικογένειά τους στο δικό τους αγώνα.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή «Ώρα Αιχμής»:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News