Κρήτη

Στο «σφυρί» γνωστό ξενοδοχείο της Σταλίδας

Η ξενοδοχειακή μονάδα βρίσκεται στον δήμο Χερσονήσου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σταλίδας.

Σε πλειστηριασμό, με τιμή εκκίνησης τα 13 εκατ. ευρώ, βγαίνει αύριο ένα πολύ γνωστό ξενοδοχείο της Σταλίδας, που στο παρελθόν είχε να επιδείξει και πολιτική λάμψη, λόγω της διαμονής του αείμνηστου πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού της Σουηδίας Ούλοφ Πάλμε.

Ο λόγος για το 5άστερο ξενοδοχείο “Aktia Lounge Hotel & Spa” της εταιρείας “Ανθούσα Hotels”, που διαθέτει συνολικά 202 δωμάτια και εκποιείται με τιμή εκκίνησης 13 εκατ. ευρώ.

Η ξενοδοχειακή μονάδα βρίσκεται στον δήμο Χερσονήσου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σταλίδας.

Το οικόπεδο είναι αρχικού εμβαδού 14.917,80 τ.μ. Επί του ακινήτου αυτού έχει ανεγερθεί πολυτελές ξενοδοχείο με την ονομασία “Aktia Lounge Hotel & Spa” κατηγορίας 5 αστέρων, αποτελούμενο από υπόγειο όροφο επιφάνειας 1.898,88 τ.μ., ισόγειο όροφο επιφάνειας 2.816 τ.μ. και πρώτο, δεύτερο και τρίτο όροφο συνολικής επιφάνειας 5.588,72 τ.μ., το οποίο συνολικά διαθέτει 202 δωμάτια.

Το ξενοδοχείο συγκεντρώνει, σύμφωνα με το capital.gr, υψηλό ενδιαφέρον από 4-5 σχήματα. Το 2007 η εταιρεία είχε λάβει ομολογιακό δάνειο, ύψους 16,7 εκατ. ευρώ, σε ελβετικό φράγκο, του οποίου η αδυναμία αποπληρωμής την οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο.

Έτσι, ακολούθησαν οι πλειστηριασμοί. Αρχικά το ξενοδοχείο είχε προγραμματιστεί να βγει “στο σφυρί” στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου τον Οκτώβριο του 2017, με τη διαδικασία να μην πραγματοποιείται για διαδικαστικούς λόγους. Πλέον ακολουθεί ο αυριανός πλειστηριασμός, με το ξενοδοχείο να φέρει υποθήκες και προσημειώσεις της τάξης των 33 εκατ. ευρώ, από τις οποίες ποσό της τάξης των 27 εκατ. ευρώ είναι αποτιμημένο σε ελβετικό φράγκο.

Στο ξενοδοχείο, γνωστό παλαιότερα ως “Ανθούσα”, έχουν διαμείνει προσωπικότητες της εγχώριας και παγκόσμιας ελίτ, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και πρωθυπουργός της Σουηδίας Ούλοφ Πάλμε, που είχε και σπίτι στην Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια